XDove 1.2

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika tomek88, 29 Styczeń 2009.

Ładowanie...
  1. tomek88
    Offline

    tomek88 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2008
    Wiadomości:
    23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    Witam wszystkich.

    Zainstalowałem sobie w 209pro XDove 1.2. Ruszyło sobie fajnie ale tylko po POP3. W żaden sposób nie mogę IMAP ani Rouncube ani Uebimiał nie rusza – upływa limit oczekiwania i wyświetla się czysta strona. Szukając winnego doszedłem do wnioski iż to Dovecot ma problem w jego logu co minutę powtarza się następujący komunikat :
    (Error: imap-login: imap-login: error while loading shared libraries: libssl.so.0.9.8: cannot open shared object file: No such file or directory
    Error: child 4245 (login) returned error 127)
    Wydaje mi się iż problem leży w (libssl.so.0.9.8) ale nie bardzo wiem jak to ugryźć.
    Proszę o jakieś sugestie?
     
  2. tomek88
    Offline

    tomek88 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2008
    Wiadomości:
    23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    Sprawę już rozwiązałem sam.

    Dla zainteresowanych należy dodać łącze do
    /share/MD0_DATA/.qpkg/XDove/lib/libssl.so.0.9.8
    w katalogu
    /mnt/HDA_ROOT/rootfs_2_3_6/usr/lib
    i wszysto rusza.
     
  3. modrzyk
    Offline

    modrzyk Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Łódź/Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    A jak tego dokonać???
    Będę wdzięczny za podpowiedź.

    Jarek
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    zaloguj sie na konsole np. przez PuTTY i zrob:

    dla QNAP'a z RAIDem:
    # ln -sf /share/MD0_DATA/.qpkg/XDove/lib/libssl.so.0.9.8 /mnt/HDA_ROOT/rootfs_2_3_6/usr/lib

    dla QNAP'a bez RAID'a (np. z jednym dyskiem):
    # ln -sf /share/HDA_DATA/.qpkg/XDove/lib/libssl.so.0.9.8 /mnt/HDA_ROOT/rootfs_2_3_6/usr/lib

    chociaz wedlug mnei to nie jest rozwiazanie
    tyle razy tluklem Andiemu do glowy zeby w skrypcie ktory uruchamai XDove na poczatku dodal:
    export LD_LIBRARY_PATH=/sciezka/do/kolejnego/diru/z/libami
     
Ładowanie...