Zmiany w dokumentach Word

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika kb30a, 11 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Witam czy może ktoś na forum mi podpowie czy jest możliwość zapisywania zmian w dokumentach np. Office 2007 ale po zalogowaniu się do serwera z poziomu internetu bo od strony sieci domowej jest oczywiści OK. Na serwerze ustawiony dostęp ful i loguję się jako administrator,ale niestety nie mogę pracować na dokumentach Office nie zapisuje zmian. Mam system Vista Busness Office 2007 przeglądarka IE i Firefox.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Jesli sie logujesz zdalnie to w jakis sposob? FTP?
     
  3. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Próbowałem przez mój nr IP przez przeglądarkę ( serwer wystawiony na świat) wszystko widzę i mogę dokumenty otwierać. Przez utworzenie połączenia w panelu mój komputer "utwórz połączenie sieciowe" ale niestety zapisać się nie da nic w dokumencie.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    mow jasniej... jakiego protokolu uzywasz do polaczenia sie z serwerem?
     
  5. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Kurcze nie wiem o co chodzi z protokołem łączę się przez Firefoksa fpt://.................. widzę moje katalogi np. public i w nim są moje dokumenty. Lub przez dodaj lokalizację sieciową i tam też widzę katalogi a w nich dokumenty.
     
  6. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Local Time:
    19:42
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    to jest dla mnie jasne (pomijam literówkę bo zapewne miałeś na myśli ftp://adres.gdzies.tam)

    jeśli nie masz odpowiedniej wtyczki do ff to w ten sposób możesz jedynie odczytać plik z serwera ftp - aby zapisywać potrzebujesz coś do uploadu zmienionego pliku z powrotem na serwer

    tego to nie bardzo rozumiem...
     
  7. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    W tym drugim przypadku robię tak w Vista komputer otwieram okno prawym przyciskiem dodaj lokalizację sieciową FTP i tam adres ftp://........ ale też nie mogę nic zapisać.
     
  8. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Czy możesz podać nazwę takiej wtyczki do Firefoxa. Dodam że każda próba przez przeglądarkę IE też nie przynosi żadnych efektów można tylko dokument odczytać.
     
  9. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Local Time:
    19:42
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    przy tej drugiej opcji (dodawanie miejsca sieciowego ) odszukaj opcję ''loguj anonimowo'' - musi byc nieaktywna - wtedy powinno pojawić się miejsce na wpisanie użyszkodnika (admin) i hasła dostępu (chyba że zorganizowałeś sobie dostęp po ftp dla innego niż admin użyszkodnika)

    pozdrawiam, c.
     
  10. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Tak właśnie zrobiłem zalogowałem się jako Admin nie anonimowo i kiszka mogę tylko czytać.
     
  11. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Local Time:
    19:42
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
  12. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
    Aby zmienić pliki na serwerach ftp (nie tylko tym z QNAP'a) należy użyć jakiegoś menedżera FTP (TotalCommander itp), albo już (dla tych którzy lubią oprogramowanie M$) przez samego eksploratora (otwórz dowolne okienko eksploratora np 'mój komputer' i w adresie wpisz: 'ftp://użytkownik:hasło@adres.serwera.ftp' albo po prostu 'ftp://adres.serwera.ftp' i zostaniesz poproszony o hasło (nieco bezpieczniejsza wersja)). Wtedy zmieniony plik poprostu wklejasz w żądane miejsce i ewentualnie zastępujesz.

    BTW.. wtedy nie modyfikujesz plików tylko je zastępujesz.
     
  13. kb30a
    Offline

    kb30a Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2008
    Wiadomości:
    16
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:42
    Followers:
    0
Ładowanie...