Rozwiązany 16 GB RAM do TS-453Be

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika Azureus8, 16 Kwiecień 2018.

Ładowanie...
  1. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    Witam.
    Potrzebuję informacji jaką pamięć RAM kupić do QNAP TS-453Be w celu rozbudowania go do 16 GB.

    Wersja oprogramowania Firmware:
    Model serwera: QNAP TS-453Be
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  3. arek1206
    Offline

    arek1206 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Maj 2018
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Z tego co widzę w specyfikacji ten model wspiera taktowanie 1866MHz. Ja czekam na przesyłkę z TS-453Be 2G, od razu zamierzam wywalić te kość 2GB i wrzucić to: HyperX 8GB 1866MHz Impact Black CL11 DDR3L 1.35V - Pamięci RAM SODIMM DDR3 - Sklep komputerowy - x-kom.pl
    Dam znać jak wystartuje.
    Mam tylko wątpliwość ponieważ z supportu Qnapa dostałem wiadomość, że system jest wstanie wyświetlić, że jest 16gb ramu ale ponoć procesor tego nie obsłuży i nie będę mógł tego wykorzystać. Trochę mi się w to wierzyć nie chce. Ale zamierzam się sam przekonać.
    Pozdrawiam
     
  4. ramzesserwis
    Offline

    ramzesserwis Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Marzec 2016
    Wiadomości:
    11
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +5 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Procesor obsluguje max 8 GB ramu
     
  5. Kong
    Offline

    Kong Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    07:21
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    no i ? mamy na forum dziesiątki przykładów że CP wspiera do 8 GB RAM a działa spokojnie z 16 GB ..
     
  7. jacekdob
    Offline

    jacekdob Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2018
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zamawiając zestaw od razu z 16 GB (2x8GB) mam tak:
    upload_2018-5-21_14-35-17.

    upload_2018-5-21_14-37-19.
     

    Załączone pliki:

    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
    • Piwo Piwo x 1
  8. JohnyB
    Offline

    JohnyB Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    09:21
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    @jacekdob@jacekdob możesz sprawdzić jakie pamięci masz wstawione do serwera (model) oryginalnie jest w mojej wersji 2GB ADATA ADDS186622G13-BSSE DDR3L 1866(13) 1,35V