Rozwiązany 16 GB RAM do TS-453Be

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika Azureus8, 16 Kwiecień 2018.

Ładowanie...
  1. Azureus8
    Offline

    Azureus8 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2015
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-412U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-412U 1 GbE
    Witam.
    Potrzebuję informacji jaką pamięć RAM kupić do QNAP TS-453Be w celu rozbudowania go do 16 GB.

    Wersja oprogramowania Firmware:
    Model serwera: QNAP TS-453Be
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 936
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  3. arek1206
    Offline

    arek1206 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Maj 2018
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    null
    TS-x53 null
    Z tego co widzę w specyfikacji ten model wspiera taktowanie 1866MHz. Ja czekam na przesyłkę z TS-453Be 2G, od razu zamierzam wywalić te kość 2GB i wrzucić to: HyperX 8GB 1866MHz Impact Black CL11 DDR3L 1.35V - Pamięci RAM SODIMM DDR3 - Sklep komputerowy - x-kom.pl
    Dam znać jak wystartuje.
    Mam tylko wątpliwość ponieważ z supportu Qnapa dostałem wiadomość, że system jest wstanie wyświetlić, że jest 16gb ramu ale ponoć procesor tego nie obsłuży i nie będę mógł tego wykorzystać. Trochę mi się w to wierzyć nie chce. Ale zamierzam się sam przekonać.
    Pozdrawiam
     
  4. ramzesserwis
    Offline

    ramzesserwis Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Marzec 2016
    Wiadomości:
    11
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +5 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Procesor obsluguje max 8 GB ramu
     
  5. Kong
    Offline

    Kong Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    8 Sierpień 2011
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    21:32
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 936
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    no i ? mamy na forum dziesiątki przykładów że CP wspiera do 8 GB RAM a działa spokojnie z 16 GB ..
     
  7. jacekdob
    Offline

    jacekdob Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2018
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zamawiając zestaw od razu z 16 GB (2x8GB) mam tak:
    upload_2018-5-21_14-35-17.

    upload_2018-5-21_14-37-19.
     

    Załączone pliki:

    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
    • Piwo Piwo x 1
  8. JohnyB
    Offline

    JohnyB Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    @jacekdob@jacekdob możesz sprawdzić jakie pamięci masz wstawione do serwera (model) oryginalnie jest w mojej wersji 2GB ADATA ADDS186622G13-BSSE DDR3L 1866(13) 1,35V
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.