Rozwiązany Acronis True Image i HS-251+

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika ratel, 5 Listopad 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Cześć,

    mam problem z Acronis. Po zainstalowaniu na Qnap i próbie uruchomienia następuje przekierowanie na wewnętrzny adres serwera (otwiera się nowa karta), ale na port 8081 i "witryna nieosiągalna". Wygląda na zablokowany port.
    Gdzie mam go odblokować?

    Marcin

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0361 Build 20171101
    Model serwera: QNAP HS-251+
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wymieniony program to program do tworzenia obrazów i port WWW serwera QTS nie ma z tym nic wspólnego.
    nie wiem po co go zmieniałeś

    program instalujesz na PC i miejsce składowania obrazów wskazujesz jako udział w NAS.

    Acronis Backup: Backing Up to NAS | Knowledge Base

    nie widzę innego sensownego zastosowania tego oprogramowania z Q
     
  3. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  5. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Na filmie działa to fajnie, u mnie to co poniżej. Ewidentnie coś z tym portem. Sprawdzałem na kilku przeglądarkach.
    acronis.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 184
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +1 135 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    na porcie 8081 nie działa nic
    --- Połączono posty, 5 Listopad 2017, Data oryginalnego postu: 5 Listopad 2017 ---
    wpisz adres bez 8081
     
  7. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Dziękuję, ale poszło inaczej.
    8081 to port bezpiecznego połączenia https na serwerze www. Ja miałem tę usługę wyłączoną.
    Załączyłem i wszystko działa poprawnie. Na tym porcie :)
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 092
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +93 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Możesz powiedzieć co dokładnie zrobiłeś?

    Niestety ja mam komunikat:
    upload_2017-11-8_22-32-11.
     
  9. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Startuje po http czy https? Na którym porcie?
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    1 092
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    07:27
    Oceny:
    +93 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Kurde już wszystko jasne. Odpalałem przez domenę, w sieci lokalnej po IP odpaliło i wszystko działa. chociaż w dobie dzisiejszego Google to tylko beckUp SMS-ów ma jakiś sens.