Rozwiązany Acronis True Image i HS-251+

Dyskusja w 'Archiwizacja i przywracanie' rozpoczęta przez użytkownika ratel, 5 Listopad 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Cześć,

    mam problem z Acronis. Po zainstalowaniu na Qnap i próbie uruchomienia następuje przekierowanie na wewnętrzny adres serwera (otwiera się nowa karta), ale na port 8081 i "witryna nieosiągalna". Wygląda na zablokowany port.
    Gdzie mam go odblokować?

    Marcin

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0361 Build 20171101
    Model serwera: QNAP HS-251+
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 936
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wymieniony program to program do tworzenia obrazów i port WWW serwera QTS nie ma z tym nic wspólnego.
    nie wiem po co go zmieniałeś

    program instalujesz na PC i miejsce składowania obrazów wskazujesz jako udział w NAS.

    Acronis Backup: Backing Up to NAS | Knowledge Base

    nie widzę innego sensownego zastosowania tego oprogramowania z Q
     
  3. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 936
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  5. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Na filmie działa to fajnie, u mnie to co poniżej. Ewidentnie coś z tym portem. Sprawdzałem na kilku przeglądarkach.
    acronis.
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 936
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    na porcie 8081 nie działa nic
    --- Połączono posty, 5 Listopad 2017, Data oryginalnego postu: 5 Listopad 2017 ---
    wpisz adres bez 8081
     
  7. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Dziękuję, ale poszło inaczej.
    8081 to port bezpiecznego połączenia https na serwerze www. Ja miałem tę usługę wyłączoną.
    Załączyłem i wszystko działa poprawnie. Na tym porcie :)
     
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    907
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +67 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Możesz powiedzieć co dokładnie zrobiłeś?

    Niestety ja mam komunikat:
    upload_2017-11-8_22-32-11.
     
  9. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Startuje po http czy https? Na którym porcie?
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    907
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    23:32
    Oceny:
    +67 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Kurde już wszystko jasne. Odpalałem przez domenę, w sieci lokalnej po IP odpaliło i wszystko działa. chociaż w dobie dzisiejszego Google to tylko beckUp SMS-ów ma jakiś sens.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.