AJAX w panelu zarzadzania malymi krokami sie zbliza?

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 15 Sierpień 2008.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Za gorami za lasami, zyl sobie Bill Gates z malymi pamieciami :) 640kb - sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi :D

    Inni natomiast stwierdzili, ze 640kb to za malo i zaczeli pracowac nad rozwiazaniami zapewniajacymi wieksza pojemnosci. Tez wlasnie z powodow ciaglego braku pojemnosci czy dla poprawienia komfortu pracy w firmach powstaly serwery NAS zapewniajace takze backup i bezpieczenstwo danych.

    Od kilku lat mozna sledzic jak wyjatkowo rozwija sie ten segment, jak Polacy zaczynaja siegac po systemy NAS dla domu... Czemu? Multimedia, rozrywka i oczywiscie wymiana plikow.

    QNAP nie jest tylko jedyny na swiecie i kazdy powinien wiedziec ze ma wielu konkurentow. Jednym z nich moga byc panowie z Syno's, ktorzy jakis czas temu wydali do swoich urzadzen nowe, ladnie wygladajace GUI oparte o silnik AJAX. Ich GUI jest zaprojektowane z komponentow http://extjs.com/deploy/dev/examples/samples.html . Niestety QNAP nic nie wypowiadal sie na temat nowego panelu zarzadzania...

    Stwierdzilem ze zaprojektuje im kilka przykladowych paneli i moze w ten sposob ich zmusze do pracy nad nowym GUI:
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_with_img-sample.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_with_img-ts409.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_without_img.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-2.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-3.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg1.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg2.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg3.jpg

    Informacje jaka utrzymalem troche mnie ucieszyla a troche zmartwila. Zla wiadomosc jest taka, ze napewno nie wykorzystaja mojego projektu bo jest za cieki i zbyt techniczny. Dobra wiadomosc jest taka ze pracuja nad nowym panelem. A wiec kiedy sie pojawi? Tego nie wiadomo... Czy pojawi sie z nowymi urzadzeniami ktore zastapia obecne TS-109, 209 i 409? Czy pojawi sie jako oprogramowanie v3.0?

    Pytanie czy zaczynamy dyskusje na ten temat? Wszyscy entuzjasci QNAP zapraszam! Co o tym sadzimy?
     
  2. slyt
    Offline

    slyt Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    41
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Wiem ze to ponad dwa tygodnie po napisaniu watku, ale uwazam ze projekt / szkic jaki zrobiles jest bardzo OK. Chcac czy nie chcac przed AJAXem nie uciekną.
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:38
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    mniejmy nadzieje że nas nie zawiedzą i zrobią porządny ekonomiczny graficznie panel(z flashem..? może przesadziłem :p) już w firmwallu 3.0. Hmm, jestem ciekaw czy zastanawiali się nad panelem w WAP choć aż takie to konieczne nie jest.
     
  4. Grzes978
    Offline

    Grzes978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Maj 2008
    Wiadomości:
    72
    Miejscowość:
    Bielsko Biała
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro 100 Mbps
    No no no

    Ładnie łądnie

    Projekt Całkiem ciekawy, a wiadomo że najłatwiej narzekac i kryrtykować, gorzej już samemu zrobic. Co do firmwaru to poczekamy zobaczymy, generalnie mi on odpowiada wszystko jest przejrzyscie, prucz kilku kruczków, jedynioe mogliby graficznie cały interfejs podpicować i byłoby super.

    Prawda jest taka że faceci to wzrokowcy, a kto sie bawi elektronika? baby chyba nie :)

    Choć ostatnio dowiedziałem się po co powstałay pralki automatyczne

    By kobiety tez mogły sobie cos zaprogramować. :)

    Pozdrawiam
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    rotfl!

    juz to kiedys slyszalem
    ale wogole o tym zapomnialem
    ale mnie powalilo na nogi
    lol2

    mnie najbardziej by odpowiadalo cos na styl DD-WRT
    nie jakies przebajerowane grafika
    to ma byc urzadzenie serwerowe - nie robmy z niego zabawki dla niemowląt
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a tak btw... ja ten styl graficzny wykorzystalem do zrobienia nowej paczki QPKG
    demo: http://cctvlabs.org/c/ (starsza wersja)

    paczke udostepnie za kilka dni
     
  7. fidziu
    Offline

    fidziu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    a jest jakaś szansza by zmienić ten tandetny interfejs w galerii??
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nie ma takiej mozliwosci :/
     
  9. astonmartin
    Offline

    astonmartin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    12:38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Można sobie postawić prawie dowolny skrypt galerii jako alternatywny, przecież nie jesteśmy skazani na rozwiązanie Qnapa.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.