Udzielamy pomocy aktualizacja firmware - zawieszony qnap

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by hubert1977, Oct 14, 2018.

Loading...
  1. hubert1977
    Offline

    hubert1977 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    34
    Local Time:
    12:55 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-459U 100 Mbps
    hello world

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0722 Build 20181007
    Model serwera: QNAP TS-451s

    pojawiła się informacja że jest nowy firmware - zdecydowałem się - wszystko odbyło się jak trzeba
    ale system się nie podniósł

    tragedia bo miałem na qnapie bajki i dzieciak robi awanturę, bo nie ma wieczorem reksia i krecika

    ale na poważnie
    system uruchamia się w jakiejś części - bo qfidner go widzi - jednak mogę wejść tylko w opcję konfiguracja i po jakiejś minucie i kilku odczytach widzę ustawienia konfiguracyjne
    niestety nie mogę wejść w inne opcje gdyż twierdzi że podaję złe login/hasło -wiec opcja z aktualizacją do nowszego systemu nie udaję się
    pomóżcie jak to odkręcić
    zastanawiam się czy nie włożyć nowego dysku - uruchomić aktualizację (jak się da) - i powrócić do starych dysków - ale czy to ma sens - bo nie mam dysku i muszę coś zorganizować.
     
  2. prozak64
    Offline

    prozak64 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    61
    Local Time:
    12:55 PM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    A reset nie pomaga?!
    Po problemach z VPN w nowym oprogramowaniu, zdecydowałem się wrócić do poprzedniego fimware. I problemy się skończyły.
     
  3. hubert1977
    Offline

    hubert1977 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    34
    Local Time:
    12:55 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-459U 100 Mbps
    reset ?
    masz na myśli odłączenie prądu ?
    to już przerabiałem niestety nie działa
    czy jest tam jakiś tajemniczy przycisk jeszcze ?
     
  4. prozak64
    Offline

    prozak64 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    61
    Local Time:
    12:55 PM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    Pewnie że jest, może nie przycisk. Ale sprawdź z tyłu serwer. Powinien być napis reset i otworek. Wykałaczka wciśnięta i 3 sekundy powinny wystarczyć do sygnału. Dłużej nie polecam. Za to radzę poczytać co można zresetować.


    Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka