Allplayer na QNAPIE czytajacy filmy ?

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika gutekbull, 22 Maj 2008.

Ładowanie...
  1. gutekbull
    Offline

    gutekbull System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    105
    Local Time:
    12:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy jest taka możliwość ,aby postawienia na QNAPIE jakiegoś Allplayera, czy coś w tym stylu ,aby czytał Avi, divx itp.
    Dziwi mnie ,że nikt na to nie wpadł w końcu to Normalny komputer ;)
     

    Załączone pliki:

  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:40
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    no ale przeciez QNAP nie ma wyjscia VGA - to jak to chcesz wyswietlac?
     

    Załączone pliki:

  3. gutekbull
    Offline

    gutekbull System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    105
    Local Time:
    12:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zdaje się ,że masz rację ;)
    Potrzebna by była karta graficzna ;(
    Jak to najtaniej rozwiązać ???
    Nie bardzo widzi mi się kupowanie następnego dysku do filmów - są takowe np.Philipsa.
     

    Załączone pliki:

  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:40
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    pomyslimy nad tym ;)
     

    Załączone pliki:

  5. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przez ethernetke i zdalną sesję ;)
     
  6. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    12:40
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie bardzo to widzę, UPnP to protokół do multimediów, jak wyobrazić sobie wykorzystanie do tego allplayera lol2 ale nie dziwię się pytaniu sam <wsciekly> na twonky że nie czyta napisów
     
  7. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    11:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    jakby tylko Xy można uruchomić, to przez SSH.. hmm chyba, że odpalić film na aalib'ku :) (o ile oczywiście da się aalib zainstalować + jakiegoś playera ale nie wiem czy i tak Xy nie są potrzebne), wtedy bez problemu przez SSH :p
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.