Allplayer na QNAPIE czytajacy filmy ?

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika gutekbull, 22 Maj 2008.

Ładowanie...
  1. gutekbull
    Offline

    gutekbull System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    105
    Local Time:
    00:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy jest taka możliwość ,aby postawienia na QNAPIE jakiegoś Allplayera, czy coś w tym stylu ,aby czytał Avi, divx itp.
    Dziwi mnie ,że nikt na to nie wpadł w końcu to Normalny komputer ;)
     

    Załączone pliki:

  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    00:50
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    no ale przeciez QNAP nie ma wyjscia VGA - to jak to chcesz wyswietlac?
     

    Załączone pliki:

  3. gutekbull
    Offline

    gutekbull System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    20 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    105
    Local Time:
    00:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zdaje się ,że masz rację ;)
    Potrzebna by była karta graficzna ;(
    Jak to najtaniej rozwiązać ???
    Nie bardzo widzi mi się kupowanie następnego dysku do filmów - są takowe np.Philipsa.
     

    Załączone pliki:

  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    00:50
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    pomyslimy nad tym ;)
     

    Załączone pliki:

  5. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    23:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przez ethernetke i zdalną sesję ;)
     
  6. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    00:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie bardzo to widzę, UPnP to protokół do multimediów, jak wyobrazić sobie wykorzystanie do tego allplayera lol2 ale nie dziwię się pytaniu sam <wsciekly> na twonky że nie czyta napisów
     
  7. ienek
    Offline

    ienek Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    20 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    23:50
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    jakby tylko Xy można uruchomić, to przez SSH.. hmm chyba, że odpalić film na aalib'ku :) (o ile oczywiście da się aalib zainstalować + jakiegoś playera ale nie wiem czy i tak Xy nie są potrzebne), wtedy bez problemu przez SSH :p
     

Poleć tę stronę