Automatyczny reset ustawień sieciowych i hasła administrator

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika monster, 10 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. monster
    Offline

    monster Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Z zupełnie nieznanych mi powodów, serwer co jakis czas wraca do fabrycznych ustawien sieciowych (IP, Maska, Brama)
    oraz fabrycznego hasla administratora.
    Do wczoraj było wszystko w porządku, ale dzisiaj rano urządzenia nie było w sieci,
    później się okazało, że zmienił się jego IP - pobiera go z serwera DHCP bramy.

    Po każdorazym ustawieniu stałego IP po około 5-10 minutach urządzenie samo wraca
    do fabrycznych ustawień IP i hasła administratora.

    Czy potraficie mi pomóc??

    Urządzenie to Qnap TS-101 z najnowszym oprogramowaniem
    Kod (Text):
    1. Current firmware version: 2.4.0 Build 1023T
     

    Załączone pliki:

    • ScreenShot001.jpg [jpg] - (monster) Automatyczny reset ustawień sieciowych i hasła administrator [509,2213] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      ScreenShot001.jpg
      Rozmiar pliku:
      44,4 KB
      Wyświetleń:
      877
      MD5 Sum:
      53c525f73b6614fe957ff079538b4bd0
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    z tylu urzadzenia jest przycisk... czy on nie jest czyms przyblokowany? ja bym proponowal wysylke na serwis...

    W przypadku kiedy nie byloby takiej informacji w logach, a system tracilby wszystkie urzadzenia, mozna byloby powiedziec, ze to wina padajacego rom'a... Ale w tym wypadku, widac ze jest to powrot do tych ustawien domyslnych przez uzytkownika - pomimo tego ze uzytkownik tutaj tego nie robi.

    Skontaktuj sie z serwisem.
     
  3. monster
    Offline

    monster Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:46
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Na forum znalalazlem watek z identycznym problemem
    https://forum.qnap.net.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=10
    Na razie odhaczyłem "Enable configuration reset switch" i pomogło.

    Odłączenie urzadzenia z sieci i oddanie do serwisu nie wchodzi w gre,
    poniewaz korzysta z niego kilkanascie osob w firmie.
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap ts451 reset do ustawień fabrycznych

    ,
  2. qnap reset do ustawień fabrycznych