Awaryjność serii TVS-X72XT

Discussion in 'Kącik użytkownika: Opinie i komentarze' started by michalpl, Aug 18, 2021.

Loading...
Tags:
  1. michalpl
    Offline

    michalpl Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 18, 2021
    Messages:
    1
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x72XT
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72XT 1 GbE
    Cześć,

    chciałbym poruszyć temat dotyczącej awaryjności całej serii TVS-X72XT. Jestem użytkownikiem modelu TVS-872XT, któremu na nieszczęście 5 miesięcy temu skończyła się gwarancja. Objawy awarii: świeci się czerwona dioda LED3, a samo urządzenie nie reaguje na przycisk power.

    Poszukując rozwiązania problemu trafiłem na wątek: https://forum.qnap.com/viewtopic.php?f=50&t=153097. Jak widać problem dotyczący padających urządzeń(w identyczny sposób jak u mnie) jest nagminny na całym świecie i dotyczy wersji płyty głównej V1.3.

    Czy komuś z Was udało się rozwikłać ten problem? - podczas moich testów udało mi się uruchomić urządzenie zwierając 15 oraz 16 PIN zasilania PSU, natomiast oprócz uruchomienia LCD z napisem "SYSTEM BOOTING" nic innego się nie dzieje, a urządzenie nie dochodzi nawet do POST'a.

    Możliwe, że sprawa dotyczy tylko kwestii związanej z biosem?, czy to raczej usterka sprzętowa?

    Pozdrawiam!
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Nie wiem, nie znam się!Podobno wiesz lepiej! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    12,132
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1,911 / 43 / -25
    Followers:
    8
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 GbE
    null 100 GbE
  3. michalpl
    Offline

    michalpl Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 18, 2021
    Messages:
    1
    Local Time:
    12:54 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x72XT
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72XT 1 GbE
    Niestety wygląda na to, że to zupełnie inny problem - brak pinout'u pod LPC.