BEEP - jak wyłączyć ?

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika hypnosiss, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    23:34
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Witam,
    Jak wyłączyć głośne pikanie beep przy wyłączaniu i włączaniu QNAPa ?
    Pozdrawiam.
     
  2. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    23:34
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    a w panelu nie ma opcji

    Enable alarm buzzer (beep sound for error and warning alert) (wyłączyć ją ) i sprawdzić czy już nie gdacze przy restarcie?

    c.
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    23:34
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    no własnie tym już wcześniej sprawdzałem i dalej jęczy...
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    23:34
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    na ang. forum też nie znalazłem rozwiązania (poza hardcorowymi radami typu zapchac gąbką lub przeciąć kable z płyty)

    może tu też pomoże zerknięcie w kod - tzn co się dzieje (co i gdzie jest zapisywane) przy zmianie w panelu opcji związanej z buzzerem?

    qrde - im dłużej mam swojego qnapa tym więcej takich wqrzających duperelek które powodują powracanie pytania - czy obsługa raid-1 niweluje niedoskonałości qnapa :-( - a może trzeba było kupić coś innego? ehh....

    c.
     

Poleć tę stronę