BEEP - jak wyłączyć ?

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika hypnosiss, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:37
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Witam,
    Jak wyłączyć głośne pikanie beep przy wyłączaniu i włączaniu QNAPa ?
    Pozdrawiam.
     
  2. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    11:37
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    a w panelu nie ma opcji

    Enable alarm buzzer (beep sound for error and warning alert) (wyłączyć ją ) i sprawdzić czy już nie gdacze przy restarcie?

    c.
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:37
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    no własnie tym już wcześniej sprawdzałem i dalej jęczy...
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    11:37
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    na ang. forum też nie znalazłem rozwiązania (poza hardcorowymi radami typu zapchac gąbką lub przeciąć kable z płyty)

    może tu też pomoże zerknięcie w kod - tzn co się dzieje (co i gdzie jest zapisywane) przy zmianie w panelu opcji związanej z buzzerem?

    qrde - im dłużej mam swojego qnapa tym więcej takich wqrzających duperelek które powodują powracanie pytania - czy obsługa raid-1 niweluje niedoskonałości qnapa :-( - a może trzeba było kupić coś innego? ehh....

    c.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.