Bezpieczne połączenie HTTPS

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika cralt, 2 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. cralt
    Offline

    cralt Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    13
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x79U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x79U 1 GbE
    Witam.
    Co muszę zrobić, żeby wczytać stronę po protokole HTTPS? Chciałbym tak zabezpieczyć stronę logowania...

    Pozdrawiam,
    Cralt.
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    https:// to nie jest zabezpieczenie logowania !!! dzięki https:// masz możliwość przesyłania danych pomiędzy klientem a serwerem powiedzmy - w sposób bezpieczny. Niestety protokół https:// czyli port 443 jest zajęty przez interface Qnap'a. Istnieje co prawda możliwość przerzucenia Twojej strony logowania na inny port ale nie będzie to zgodne z rfc. Do tego nie dam gwarancji, czy każdy klient na to pozwoli. Ogólnie Apache powinno dać rade.
     
  3. kriss
    Offline

    kriss Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,
    pozwolę sobie dołączyć do tego wątku bo moje pytanie w sumie dotyczy tego samego.

    Aktualizacja firmware'u do wersji 3.2.0 wniosła możliwość skorzystania z protokołu https nie tylko na stronie administracyjnej ale również w pozostałych aplikacjach / stronach www znajdujących się na serwerze. Czy wie ktoś może jak z tego skorzystać ? Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś wskazówki dotyczące właściwej konfiguracji.
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Polecam test:
    Włączyć SSL, i wejść na stronkę : https://adres.ip:8081 , gdzie 8081 jest domyślnym w konfiguracji portem https:// - jeśli zmieniłeś w konfiguracji na inny w wywołaniu uwzględnij tą zmianę. Adres.id - oczywiście dotyczy QNAP'a
     
  5. kriss
    Offline

    kriss Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    02:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za szybką odpowiedź. Jak tylko będę w firmie to zrobię test.
     
  6. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    No i jak test?

    Staję przed podobnym problemem.

    Czy ssl wystarczy włączyć (gdzie?), czy trzeba go zainstalować? A może w 109 to nie jest obsługiwane?
     
  7. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    moze temat stary ale teraz dla mnie na czasie - mam 109 i chcialbym to uruchomic - wie ktos jak to zrobic?
     
  8. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    za nic w swiecie nie rusza anie po tym porcie ani w zaden inny sposob
     
  9. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    01:53
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Co nie rusza... szklana kula mi się rozbiła... z czym masz problemy ?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.