Rozwiązany Boxafe - czy to działa ?

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by wilku1, Nov 9, 2020.

Loading...
Tags:
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. wilku1
    Offline

    wilku1 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    11
    Local Time:
    6:28 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    10 GbE
    null 10 GbE
    Witam,

    Czy ktoś tego używa, jeżeli tak to proszę o ocenę. Sprawdza się to rozwiązanie. Ciekawy jestem waszych opinii.



    Pozdrawiam
    Robert
    Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.1.1466
    Model serwera: QNAP TVS-871U-PR
     
  2. _Toem
    Offline

    _Toem Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    86
    Local Time:
    6:28 AM
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    null
    TS-410 null
    Już trochę czasu minęło jak zacząłem z tego korzystać - od chwili gdy GmaiBackup przestał być utrzymywany przesiadka na Boxafe - Jako ciekawostka GmaiBackup - jeszcze działa i nawet się sprawuje dobrze.
    Masz dostęp bo domeny Gmailowej lub Microsoftowej 365 to masz narzędzie do automatycznej kopi całej poczty i nie tylko w ramach danej domeny.
    Dla kont indywidualnych skorzystaj z QmaiAgent -a
     
  3. wilku1
    Offline

    wilku1 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    11
    Local Time:
    6:28 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    10 GbE
    null 10 GbE
    Mam Microsoftowej 365.
    Ten backup robisz tylko dla jednego konta na gmailu czy całą organizację.
    Mało jest informacji i do niedawna była to wersja beta. Mam powyżej 100 użytkowników, więc ciekawy jestem jak to działa.
    Aby się nie okazało że po podłączeniu do office365 znikną mi maile i inne dane użytkownika ;)
     
  4. _Toem
    Offline

    _Toem Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    86
    Local Time:
    6:28 AM
    Ratings:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    null
    TS-410 null
    Korzystam z Boxafe dla kont z organizacji natomiast QmaiAgent wykorzystuje dla"innych" kont prywatnych.
    Mam małe Q celowo przeznaczone na robienie kopi w trybie automat, w domenie Gmailowej - poczta, kontakty dysk google itd. co wybierzesz.
    Wszelkie przypadłości z jakimi się spotkałem w Boxafe były weryfikowane przez wsparcie Qnap-a.
    "...znikną mi maile i inne dane użytkownik..." to jest kopia która nie zabiera .
     
  5. wilku1
    Offline

    wilku1 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 23, 2015
    Messages:
    11
    Local Time:
    6:28 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    10 GbE
    null 10 GbE
    W takim razie czas na integrację z tą aplikacją i zobaczymy jaki efekt będzie.

    Dziękuję za informacje
     
Thread Status:
Not open for further replies.