Udzielamy pomocy Brak okładek płyt CD / Nazwy albumy / Wykonawcy

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika MarekJ73, 13 Wrzesień 2018.

Ładowanie...
  1. MarekJ73
    Offline

    MarekJ73 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x35
    Synology:
    TS-435Bmini
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x35 1 GbE
    Witam,

    Jako nowy użytkownik QNAP proszę o pomoc w rozwiązaniu następującej sprawy.

    Po zaimportowaniu płyty CD za pośrednictwem aplikacji Music Station 5 nie mogę pobrać grafik okładek płyt. (sprzęt iMac, przeglądarka Safari)
    Utwory są kopiowane do katalogu "Nieznany album" / "Nieznany artysta".
    Jeżeli zaimportuję kolejną płytę lub tę samą ponownie to utwory są zgrywane do tego samego katalogu, czyli "Nieznany album" / "Nieznany artysta". Powoduje to, że nie mogę zgrywać płyt automatycznie tylko musiałbym tworzyć ręcznie nazwy katalogów Album / Wykonawca.
    Jak rozwiązać ten problem?

    Pozdrawiam
    Marek

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0695 Build20180830
    Model serwera: QNAP TS-453Bmini
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Po pierwsze nie korzystaj z aplikacji od Qnapa. Chcesz korzystać z aplikacji to kup sobie Synology, tam aplikacje podstawowe spełniają swoją funkcję.

    Skorzystaj z Plex, lub Emby. Z czego Plex robi to za pieniądze, Emby nie wiem.

    MusicStation prawidłowo rozpozna płytę ściąganą z internetu. Tzn. taką która ma wszystkie dane w pliku mówiące skąd pochodzi dana płyta itp. Jeśli płyta ma wielu artystów należy w filtrze wybrać by wybierać płytę po katalogu lub po albumie.
     
  3. MarekJ73
    Offline

    MarekJ73 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x35
    Synology:
    TS-435Bmini
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x35 1 GbE
    Niestety w moim przypadku MusicStation nie rozpoznaje płyt. Jeżeli płyty zgram do iTunes to automatycznie przypisywana jest okładka płyty wraz z informacjami, natomiast w QNAP nie mogę tego zrobić.
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Nie korzystaj z tego narzędzia. Albo kup sobie inny NAS.
     
  5. MarekJ73
    Offline

    MarekJ73 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x35
    Synology:
    TS-435Bmini
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x35 1 GbE
    Drugi NAS jest mi zbędny ;) Wiem, że na Synology wszystko działa poprawnie ale, że na QNAP'ie będą problemy z aplikacjami to się nie spodziewałem :-(
    Jak zaktualizować PLEX na QNAP'ie?
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    992
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    22:25
    Oceny:
    +77 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Wejdź do sklepu i wybierz Plex o ile jest on wspierany przez Twojego Nas.

    Jak nie pisz na HD, może kiedyś poprawią podstawowe programy zamiast skupiać się na nowościach.