Ciągły booting

Dyskusja w 'Network Media Player (NMP)' rozpoczęta przez użytkownika cwortek, 20 Grudzień 2009.

Ładowanie...
  1. cwortek
    Offline

    cwortek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    20:04
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam. Po kilku dniach poznawania sprzętu , podczas słuchania radia odtwarzacz się wyłączył. Po ponownym załączeniu wyświetla ciągle booting, niebieski pasek faluje, nie wyświetla nic na TV. Zauważyłem, że podłączony laptop nie widzi zainstalowanego dysku twardego 350 Gb Sata WD. Co robić ?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 012
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    21:04
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kontakt z serwisem. Jako, ze jest to nowe urzadzenie i raczej mamy malo doswiadczenia z nim. Mnie osobiscie dziala idealnie... Testujac nawet beta firmwary nie mialem takiego przypadku.
     
  3. cwortek
    Offline

    cwortek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    20:04
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za radę. Po telefonicznej rozmowie z serwisem oddałem sprzęt do gwarancyjnej naprawy.
     
  4. leszek1976
    Offline

    leszek1976 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    20:04
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem, czy serwis dobrze Ci poradził, żeby od razu oddawać sprzęt do naprawy. Miałem tak samo i pomogło odłączenie od zasilania na 10 sekund, czyli po prostu reset. Minęło 2 tygodnie od resetu i sytuacja się nie powtórzyła.
     
  5. leszek1976
    Offline

    leszek1976 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    10
    Miejscowość:
    Łódź
    Local Time:
    20:04
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Sorki, trochę się pośpieszyłem z odpowiedzią. U mnie urządzenie nie przestało działać, lecz po wyłączeniu i włączeniu z pilota na wyświetlaczu był cały czas napis Booting, wiatraczek nie zwolnił, ale poza tym urządzenie działało normalnie. Jak napisałem reset przez odłączenie od prądu rozwiązał problem.
     
  6. cwortek
    Offline

    cwortek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    20:04
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za poradę, być może przyda się w przyszłości. Jak na razie sprzęt nie wrócił z serwisu.
     

Poleć tę stronę