Rozwiązany Container station controler unifi

Discussion in 'Kontenery Docker i LXC' started by kerajnt, Mar 13, 2021.

Loading...
  1. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Witam mam problem z działaniem o ile instalacja ( docker ) poszła gładko o tyle na jeden lokalizacji śmiga w drugiej nie wiem dlaczego sam proces poszedł gładko nawet jest info że uruchomiony natomiast nie mam dostępu do kontrolera brak adresu url nie wiem skąd się to bierze .
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    a jakie jest pytanie ? bo nie rozumiem posta
    --- Połączono posty, Mar 13, 2021, Data oryginalnego postu: Mar 13, 2021 ---
    @Pawliko@Pawliko - przetłumaczysz na polski ?
     
    • Śmieszne Śmieszne x 1
  3. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Witam jeśli źle ująłem pytanie przepraszam , zainstalowałem w container kontroler unifi poszło ładnie gładko jednak nie pokazuje że działa ale nie mogę się wbić na ten kontroler ( brak adresu IP ) tak to wygląda : upload_2021-3-13_17-21-6.
    na innej maszynie zrobiłem dokładnie to samo i wszystko śmiga
    upload_2021-3-13_17-23-2.

    co może być problemem ? ustawienia sieciowe ?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    który docker został uzyty i jakie kroki dokładnie zrobiłes ?
    strzelam ze nie "wyciągnałeś" portu dla serwera WWW ;)
     
  5. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    /W sensie ? teraz ja nie rozumiem otworzyć port 8080 ? na ip qnap ?
     
  6. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    domyślnie port 8080 qnap'a jest juz zajęty przez serwer WWW qnapa
    wiec zmień port 8080 na 9080 i będzie lepiej
    to samo dotyczy portu 443
    z racji że używasz Container Station do wystartowania tego - to nie potrafie Ci pomóc (docker run/portainer tylko wspieram)
     
  7. jerry1333
    Online

    jerry1333 System Engineer Q Specialist

    Joined:
    Oct 9, 2019
    Messages:
    127
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +65 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Pokaż zrzuty ekranu jak tworzyłeś kontener lub jakiej komendy użyłeś.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  8. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Eh żeby to było takie proste niestety zmiana portów nic nie dała ( fuck) nie wiem co może być jeszcze ?
    dalej mam :
    upload_2021-3-13_18-45-1.
    dziwne że w przełączniku mam adres :
    upload_2021-3-13_18-46-1.
     
  9. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    lubie logi - ale jak
    @jerry1333@jerry1333 napisał - pokaż konfiguracje
     
  10. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Konfig z automatu zmiana nazwy plus siec na bridge ustawione adresacja z dhcp
     
  11. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    @jerry1333@jerry1333 - rozumiesz ?
     
  12. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Proszę aplikacja z app center

    upload_2021-3-13_18-55-46.

    upload_2021-3-13_18-57-2.

    upload_2021-3-13_18-58-25.


    upload_2021-3-13_18-58-59.
    upload_2021-3-13_18-57-35.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  13. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    użyłeś bridge'a, więc w dzierżawach DHCP na routerze powinieneś zobaczyć nowa maszynę i jej adres.
     
  14. Ice
    Offline

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    658
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +170 / 5 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Weź statyczne IP, wybierz jakieś podmontuj z folderu /config i ruszy.

    Widzę, że w nowej wersji /unifi i wszystko wleci do tego katalogu
     
  15. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Mam jego adres tyle ze z portem 8080 nie otwiera się w przeglądarce .. adres się pinguje itp natomiast to wszystko
     
  16. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    na pewno maszyna się odpaliła poprawnie ?

    zapuść jakiś skaner sieci (nmap ?) dla portu 8080
     
  17. Ice
    Offline

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    658
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +170 / 5 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Nie jestem ekspertem takim jak pigers, ale zrób dockera od zera, daj mu statyczne ip i podmontuj katalog z dysku na /unifi żeby docker gdzieś wrzucał dane. Jak ruszy to ip jakie wybrałeś:8443 i masz.
     
  18. kerajnt
    Offline

    kerajnt Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 17, 2021
    Messages:
    15
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-459U 1 GbE
    Maszyna raczej działa , po restarcie z dhcp nowy adres dostała w skanerze ja widać itp

    upload_2021-3-13_19-21-36.
     
  19. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    i ??
     
  20. Ice
    Offline

    Ice Ubi Advisor Q's Architect

    Joined:
    Jan 16, 2018
    Messages:
    658
    Local Time:
    11:11 AM
    Ratings:
    +170 / 5 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x72n
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x72n 1 GbE
    Zrobiłem na szybko contener na bridge -> static ip, i dodałem katalog z dysku z punktem montowania /unifi i działa.