Czyżby QNAP+Cisco???

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika jarlath, 15 Czerwiec 2010.

Ładowanie...
  1. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:21
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
  2. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:21
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Na oficjalnym forum angielskojęzycznym QNAP’a też jest troszeczkę informacji.
    Ranga Qnap’a w dziedzinie NAS na pewno wzrosła.
     
  3. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    07:21
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:21
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Wszystkie NSS Cisco opierają się o serię TSx59 - tak przynajmniej można wywnioskować z nowych atomów. Ciekawe co ze swojej strony wniesie Cisco. Chwilowo nie można pobrać co Ciscowych NAS żadnego softu. Nie zmienia to faktu, że nie posiadając SmartNET i tak nie uda się pobrać i wrzucić firmware Cisco do QNAP'a - taki urok Cisco... Miejmy nadzieję, że zmotywuje to developerów QNAP'a do rozwoju oprogramowania
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:21
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jesli moge sie szczerze wypowiedziec. QNAP rozpoczyna wspolprace z CISCO poniewaz CISCO jest zainteresowane urzadzeniami QNAP NAS dla segmentu small i mid range. Nie ma tez co ukrywac, ze QNAP chce rozpoczac wspolprace z CISCO zeby sie czegos od nich nauczyc.

    Jako, ze nie powinienem tak sie wypowiadac, to powiem ... bo mnie boli! :)

    Prosilem sie o wiele rzeczy, wiele rozwiazan w QNAP'ie ktore zostaly poprostu olane - i tak bylo wiele razy.
    W przypadku YouTube w NMP-1000 - do momentu az sie nie pojawil odtwarzacz firmy LG z obsluga YouTube i ich przycislo, ze dostlai po dupie a reklamy tego odtwarzacza latały za darmo na YouTube.
    Tak samo z rozwiazaniem wielu domen w Web Server... Synology juz dawno wprowadzilo.
    Podobnie jest z serwerem SysLog i serwerem Radius. Prosilem sie o to ok. rok do dwóch temu. Nie ma! Co sie okazuje? Wpada CISCO i mowi... ma byc Syslog i RADIUS ... i jest! - w normalnych QNAP'ach bedzie dopiero za pol roku. Czy to jest fair? Ciekawe co bedzie jesli teraz Synology wprowadzi serwer Syslog i Radius. Wspolnie z adminem QnapClub.de bedziemy sie glosno smiac z tego. Czesto jest tak, ze QNAP wiecej dyskutuje niz pracuje. Zamiast udostepnic uzytkownikom wiecej mozliwosci to zajmuja sie drobnostkami na ktore zawsze przyjdzie czas.

    A po za tym, tez nie ma co ukrywac, ale QNAP chce wejsc w mass-production i byc rozpoznawalna marka na swiecie, zwiekszyc swoj roczny obrót 3 krotnie w tym roku. Co przeklada sie wlasnie na takie ruchy. Moje zdanie: "zle QNAP zrobil...." zamiast samemu rosnac w sile, pomaga rosnac komu innemu.

    Ale z drugiej strony... CISCO na "swoje" NAS'y QNAP daje 5 lat gwarancji - czy to nie jest piekne? :)
     
  6. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    07:21
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Co jak co ale Radius na prawde by sie przydal. Tak samo jak i SysLog. Wlasnie przegladajac zrzuty FW od Cisco zaskoczyla mnie obecnosc tych elementow. Super przydatne. No nic. Zmiana na Ciscowego Qnapa u mnie nie wchodzi w gre wiec trzeba wykazac sie cierpliwoscia i zaczekac na aktualizacje z Tajwanu. Oby jak najszybciej to wprowadzili.
     

Poleć tę stronę