Udzielamy pomocy Download station. Pobieranie np. z rapidu - problem

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika dario100, 5 Luty 2017.

Ładowanie...
  1. dario100
    Offline

    dario100 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Marzec 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Chciałbym pobrać film przy pomocy Download Station nie z totentów tylko np.z rapidu. Klikam + dodaję link http://..... .avi
    Wcześniej w ustawieniach dodałem konto hosta plików: rapidu, podałem login i hasło
    Po 1-2 sek wyświetla się status pobierania : zakończone. Plik ma tylko 8kB (nie ściąga pliku avi tylko plik html)
    Jak powinienem to robić?


    Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.3 Model serwera: QNAP HS-251+
     
  2. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mieć konto premium na rapidu?
     
  3. dario100
    Offline

    dario100 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Marzec 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    No tak, mam.
    --- Połączono posty, 10 Luty 2017, Data oryginalnego postu: 5 Luty 2017 ---
    Czy ktoś może udzelić mi odpowiedzi.
     
  4. masqar
    Offline

    masqar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Luty 2010
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Kraków (Myślenice)
    Local Time:
    21:24
    Oceny:
    +10 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    Też to przechidziłem. Pliki, które chcesz pobrać z rapidu lub nopremium, to musisz uprzednio się zalogować na konto za pomocą download station. Problem w tym, że Download Station nie posiada owej funkcji.
    Pozostaje Ci jdownloader na qnapie.
     
  5. dario100
    Offline

    dario100 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    3 Marzec 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Dzięki Ci za odpowiedź. Czyli przez Download Station nie da się tego zrobić. Jeżeli chodzi o jdownloader to jak to robisz na qnapie? Ja ten program mam na kompie. W aplikacjach na qnapa jego nie ma.
     
  6. fisher
    Offline

    fisher Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Luty 2017
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS-231j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Download Station nie obsługuje kont typu rapidu. Konta te przed podaniem linka do pobrania oczekują aż klient (w wersji darmowej) poczeka minutę lub dłużej na pobranie pliku a następnie wpisze captchę.

    Zainstaluj pyload który obsługuje m.in. rapidu, ma wsparcie oczekiwania na pobranie, automatyczne ponawianie, przez systemy wtyczek obsługuje np mechanizmy automatycznego rozwiązywania captcha
     
  7. prozak64
    Offline

    prozak64 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Listopad 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    Obsługuje, np. rapidu.net premium, bez problemu. Trzeba skopiować i wkleić bezpośredni adres pliku, który będzie ściągany. Uwierzytelnienie, koniecznie wybrać z listy rozwijanej właściwe konto, wpierw dodając konto hosta do ustawień. Priorytet. . . i już.
     
  8. fisher
    Offline

    fisher Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    5 Luty 2017
    Wiadomości:
    30
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Synology:
    DS-231j
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Ale czy jest to wygodne? Dyskutowalbym.
     
  9. masqar
    Offline

    masqar Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Luty 2010
    Wiadomości:
    44
    Miejscowość:
    Kraków (Myślenice)
    Local Time:
    21:24
    Oceny:
    +10 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x69L 1 GbE
    Nie jest wygodne. Ja pobieram pliki (filmy HD) z exsite.pl, dvhk.pl, hdforum przy korzystaniu z nopremium i rapideo olbrzymie ilości danych, i lepiej mi jest pobrać je na laptopie, a później wgrać na serwer.

    Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
     
  10. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Jaką masz wersję oprogramowania na Qnapie?

    Można jdownloader mieć bezpośrednio na Qnapie, ale z tego co się orientuję na starsza wersję oprogramowania 4.2.2. Bo na 4.3 jeszcze nie ma paczki. A jak się okazuje paczka bo mówi to jeden z aktywniejszych użytkowników:
    Download - [Public Beta] QTS 4.3.2 Build 1202 | x86
     
  11. tijo
    Offline

    tijo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Czerwiec 2017
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +0 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Temat stary to odświeżam....można ściągać z rapideo przez DS5??
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 802
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    3 razy napisane że nie.
     
  13. branetre
    Offline

    branetre Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    20:24
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Podepnę się pod temat. Mam konto premium do Uploaded i po dodaniu go nie działa właściwie. Wklejam linki i zaznaczam zapisany profil z loginem i hasłem premium a download station pobiera pliki 15.15kb. Jest jakiś sposób na obejście? Na drugim nasie ds115j działa takie rozwiązanie.
     
  14. _Floyd
    Online

    _Floyd Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    862
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    22:24
    Oceny:
    +63 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    DS pobiera pliki torrent oraz odnośniki "proste" http, poprzez proste mam na myśli np. superstrona.pl/plik.exe

    Do pobierania z kont premium polecam JD2, albo Pyload.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 2
  15. branetre
    Offline

    branetre Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    19 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    20:24
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. Wszystkie linki (filmy) rapidu.net

    ,
  2. rapidu nie pobiera

    ,
  3. rapidu.net opinie

    ,
  4. nas qnap konta premium
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.