Udzielamy pomocy Download Station problem z pobieraniem http

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by gorgu, May 31, 2019.

Loading...
  1. gorgu
    Offline

    gorgu Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam wszystkich,

    po aktualizacji do QTS 4.4.1.0949 Download Station przestał pobierać linki http. magnet i torrent działa poprawnie, natomiast przy wklejeniu linku http od razu pobieanie ma status "nie powiodło się"
     
  2. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    252
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Podaj przykładowy, niedziałający link - sprawdzę u siebie.
     
  3. gorgu
    Offline

    gorgu Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    linki z https są problemem ?
     
  5. gorgu
    Offline

    gorgu Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam,

    każde inne pobieranie niż torrent i magnet od razu daje komunikat "nie powiodło się". Nie ważne czy link http czy https efekt mam ten sam.
     
  6. Sienki
    Offline

    Sienki Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Apr 5, 2017
    Messages:
    1
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam.

    Mam ten sam problem. Dzisiaj zrobiłem nawet upgrade do najnowszej wersji beta 4.4.1.0949 i niestety dalej problem występuje.
     
  7. gorgu
    Offline

    gorgu Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam,

    już myślałem, że jestem jakimś wybrańcem :/
    Niestety odinstalowanie i instalowanie DS nic nie dało. Przekierowanie całego ruchu ze świata też nic nie dało w temacie DS, ale dowiedziałem się że Chiniole nieźle nas skanują bo w ciągu 12 minut 7 IP trafiło do blokowania.
    Ktoś ma jakiś pomysł na ten problem.
    Przypomnę na wersji 4.3 działało wszystko bez zarzutu, po upgradzie do 4.4 (dwa wydania) DS przestał być w pełni funkcjonalny.
     
  8. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    252
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Ja również potwierdzam powyższy problem.
     
  9. gorgu
    Offline

    gorgu Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Sep 21, 2015
    Messages:
    5
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam wszystkich zainteresowanych.

    Problem rozwiązałem.
    Niestety na "zaciśniętych pośl....ch", ale powróciłem do oficjalnej wersji 4.3.6.0923. Bałem się że 11TB dancyh pójdzie w piach, ale się udało.
    Dla tych, którzy podejmą się również tej operacji polecam odinstalować wszelkie aplikacje aktualizowane po upgradzie do wersji 4.4.1 (m.in. Download Station, Photo Station, Media Streaming Add-on, Cinema 28, Video Station, Virtualization Station, Kodi 18 itp.)
    Polecam odinstalowanie ponieważ restart po aktualizacji powiesił na zatrzymywaniu usług, które były niezgodne. Musiałem zamknąć system ręcznie, pierwsze pełne uruchomienie zrobiłem baz dysków, zamknąłem system i ponowny rozruch już z dyskami.
    Efektem tych działań jest działający DS, wszystkie dane się zachowały.
    Z aktualizacją do 4.4..... długo się wstrzymam nawet w przypadku wersji oficjalnej.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  10. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    252
    Local Time:
    3:31 PM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps