Dysk 1,5 TB w qnap TS 100

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika gaapstudio, 29 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. gaapstudio
    Offline

    gaapstudio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    08:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy do qnap TS 100 da się wrzucić dysk 1,5 TB?
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    07:11
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  3. gaapstudio
    Offline

    gaapstudio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    08:11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuję za odpowiedź, czy jest szansa że będzie aktalizacja firmware dla tego urządzenia i będzie możliwość powiekszenia dysku.
    Czy jestem skazany na wymianę na nowsze wersję.
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    07:11
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    Hej, podepnę się i ja do tego pytania

    - czy jeśli dysku nie ma na qnapowej hcl to znaczy że:

    a) nie da się w żaden sposób go uruchomić ,
    b) będzie widziane tylko oficjalnie obsługiwane np. 1 TB (jakies ograniczenia w firmware co do przestrzeni adresowej dysku?)
    c) qnap po prostu nie testował danego dysku i nie gwarantuje że po jakimś czasie (nawet jak uda się zainstalować/uruchomić ) dysk większy niż w specyfikacji urządzenie nie spowoduje np. utraty danych czy innych problemów?
     
  5. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    07:11
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    myślę że w przyszłości dodadzą "support" do tego typu dysków.
    no właśnie z tym to bywa różnie.
    Może być i c) i a).
    b) odpada, zawsze będzie coś próbował odpalić z dostępnych bibliotek(jeśli tak to można nazwać) :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.