Dysk 1,5 TB w qnap TS 100

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika gaapstudio, 29 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. gaapstudio
    Offline

    gaapstudio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy do qnap TS 100 da się wrzucić dysk 1,5 TB?
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  3. gaapstudio
    Offline

    gaapstudio Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    18:56
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuję za odpowiedź, czy jest szansa że będzie aktalizacja firmware dla tego urządzenia i będzie możliwość powiekszenia dysku.
    Czy jestem skazany na wymianę na nowsze wersję.
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    Hej, podepnę się i ja do tego pytania

    - czy jeśli dysku nie ma na qnapowej hcl to znaczy że:

    a) nie da się w żaden sposób go uruchomić ,
    b) będzie widziane tylko oficjalnie obsługiwane np. 1 TB (jakies ograniczenia w firmware co do przestrzeni adresowej dysku?)
    c) qnap po prostu nie testował danego dysku i nie gwarantuje że po jakimś czasie (nawet jak uda się zainstalować/uruchomić ) dysk większy niż w specyfikacji urządzenie nie spowoduje np. utraty danych czy innych problemów?
     
  5. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:56
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    myślę że w przyszłości dodadzą "support" do tego typu dysków.
    no właśnie z tym to bywa różnie.
    Może być i c) i a).
    b) odpada, zawsze będzie coś próbował odpalić z dostępnych bibliotek(jeśli tak to można nazwać) :)
     

Poleć tę stronę