edycja linku Forum QNAP

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Przemek, 11 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    Gdzi emozna sobie zmienic, wyedytowac link do forum na stronie startowej qnapa domyślnie przekierowuje na forum.qnap.com a ja bym chcial na qnapclub.pl
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:58
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    1. Łączysz się SSH.
    2.
    Kod (Text):
    1. # cd ..
    2. # cd /mnt/ext/home/httpd/cgi-bin/html
    3. Edytujesz plik login.html
    Kod (Text):
    1. # vi login.html
    4. Wciskasz klawisz "i", znajdujesz:
    Kod (Text):
    1. function onQuickLinkChange(page)
    2. {
    3. var oSelQuickLink =  document.getElementById('sel_quicklink');
    4.  
    5. if (page == 1) openLoginWindow(1);
    6. else if (page == 2) goto_qweb();
    7. else if (page == 3) NavPage('/Qmultimedia', 0);
    8. else if (page == 4) openLoginWindow(4);
    9. else if (page == 5) openLoginWindow(5);
    10. else if (page == 6) NavPage('/cgi-bin/camera_view.cgi', 0);
    11. else if (page == 7) NavPage('http://www.qnap.com/onlinesupport.asp', 1);
    12. else if (page == 8) NavPage('http://wiki.qnap.com/', 1);
    13. else if (page == 9) NavPage('https://forum.qnap.com/', 1);
    14. }
    i robisz korekte :p
    5. Zapisujesz (ESC, SHIFT + Z+Z
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzieki. Poprawilem lecz ustawiajac standardowe menu link juz nie dziala przekierowuje na qnap.com pewnie w innym miejscu jescze cos trzeba ale to narazie styknie ;)
    a no i musze przyznac ze slabo u mnie z vi wiec winspc bardziej do mnie przemawia ;)

    Przemek
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    17:58
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    to otwierasz plik login_2.html
    i edytujesz linijke:
    Kod (Text):
    1. <span style="float:right;"><a href="http://www.qnap.com/onlinesupport.asp" target="_blank"><span class='qnapstr' name='FIRSTPAGE_SERVICE'></span></a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="http://wiki.qnap.com/wiki/Main_Page" target="_blank"><span class='qnapstr' name='FIRSTPAGE_WIKI'></span></a>&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;<a href="https://forum.qnap.com/" target="_blank"><span class='qnapstr' name='FIRSTPAGE_FORUM'></span></a></span>
    szkoda tylko że nie zastosowali funkcji "onQuickLinkChange", która jest przecież zdefiniowana w tym pliku.
    Z czego
    Kod (Text):
    1. else if (page == 7) NavPage('http://www.qnap.com/onlinesupport.asp', 1);
    2. else if (page == 8) NavPage('http://wiki.qnap.com/', 1);
    3. else if (page == 9) NavPage('https://forum.qnap.com/', 1);
    jest w tym przypadku zbędne <glupi>
    zapracowani :D
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Local Time:
    18:58
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki pozmieniałem co chciałem i smiga

    przemek
     

Poleć tę stronę