Featured How-To Emby - to także Live TV

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika mariuszsal, 12 Styczeń 2016.

Ładowanie...
  1. _Floyd
    Online

    _Floyd Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    430
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +19 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Możesz zdradzić gdzie mógłbym szukać informacji by uruchomić "Live TV" na Plex? Po zdjęciach stwierdzam że na Emby wygląda to zacnie. Na pleXie nie mogę się doszukać takich informacji. Co prawda mam żeby kupić dekoder, antenę itp, ale to wszystko.
     
  2. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Na Pleców musisz mieć opłacony ich Pass czy coś takiego i jest lista obsługiwanych dekoderów i nie widziałem tam nic na enigmie ;)
    Udało Ci się odpalić tv na emby ? Mnie coś poszło nie tak i nie wiem co ...

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 105
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +1 354 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jestem własnie w Budapeszcie w hotelu...
    Mam ochote obejrzeć Discovery a może Canal+

    Emby ...
    upload_2017-9-29_23-23-48.

    upload_2017-9-29_23-25-1.
     
  4. teo32
    Offline

    teo32 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Styczeń 2012
    Wiadomości:
    25
    Miejscowość:
    Koszalin
    Local Time:
    06:08
    Oceny:
    +7 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Synology 212
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jestem w łóżku w sypialni mam ochotę obejrzeć xxx :)
    Tez Emby ....

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  5. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Ha ha Mariusz jak dekoder zasadziłeś do Emby mnie się to nie chce kulac ... Niby zrobiłem jak w opisie ale ni hu hu. Chcesz mogę Ci filmy zapodac dla zabicia czasu ;)

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  6. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Ps ja się ratuje VPN em i i po webie oglądam przez VLC

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  7. _Floyd
    Online

    _Floyd Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    430
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +19 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Działa to z telewizją naziemną? Co trzeba kupić aby to działało?
    Co trzeba mieć by działało to z telewizją kablową z JDMI?
    @Silas Mariusz@Silas Mariusz
    Wyjaśnisz jak zamontowałeś swój zestaw?

    Jak się okaże że to takie proste to bym zmienił Plexa na Emby. Plex jest o tyle fajniejszy że mają aplikację na niemal każde urządzenie.

    Szkoda ze nikt nie ma doświadczenia z tym na Plexie. Oglądałem filmy na YouTube, ale nadal nie rozumiem. Kupuje się ich urządzenie? Czy to będzie działać z moją kablówką, tv naziemną itp.
     
  8. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Po pierwsze kupujesz u nich subskrypcje ( droga) po drugie musisz mieć tuner z listy ale nie wiem co to za modele nie rozpoznaje ich czy to głowice czy jak w każdym razie nie ma nic o enigmie

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  9. _Floyd
    Online

    _Floyd Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    430
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +19 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 755
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +1 028 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tak - tylko pass trzeba kupic i settopboxa.
     
  11. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    hej tu masz trochę opisane jak dopikać enigme

    How to Stream from Enigma Sat > Plex Server > Plex Client?
    --- Połączono posty, 1 Październik 2017, Data oryginalnego postu: 1 Październik 2017 ---
    ja tylko potrzebuje co jest nie tak że nie moge do emby mojego lx2 mimo że mam doinstalowane i ustawione wszystko :-( na dreamdroid działa na telefonie a dekoder nie
     
  12. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Pigers a masz jakiś pomysł jak powiązać mojego lx2 z Emby? Zainstalowałem wraz z vu+ i niestety nie widzi mojego tunera.:-(

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  13. _Floyd
    Online

    _Floyd Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    430
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +19 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Chodzi o dekoder?

    A ktoś coś może polecić, tak by działał i z TV naziemną, satelitą i kablówką? Są w ogóle takie urządzenia?
     
  14. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    tak Pigersowi chodziło o dekoder. są takie z TV naziemną sam mam np dwa tunery dziąłające pod USB z dekoderami na enigmie więc masz to i to ;) co do kablówki to nie wiem czy to będzie banglać ..

    Ja nie mogę dodać mojego dekodera do emby więc się wstrzymaj bo chyba to nie takie proste, kupisz dekoder a tu lipa będzie...
    --- Połączono posty, 2 Październik 2017, Data oryginalnego postu: 2 Październik 2017 ---
    Zauważyłem że jak oglądam film z plexa to mój amplituner przełącza się sam na ścieżkę audio DTS i jest super ale jak puszcze ten sam film na EMBy to leci normalnie na ustawieniach audio tunera bez DTS ... Tu wielki minus dla emby chyba że cos w ustawieniach trzeba zmienić...
    --- Połączono posty, 2 Październik 2017 ---
    Silas jak dodałeś dekoder do Twojego EMBY?

    Jeszcze siedzisz w Budapeszcie? ;)
    --- Połączono posty, 19 Październik 2017 o 11:28 ---
    Pomoże ktoś z podłączeniem Lx2 z E2 Hyperion 5.7 do emby na qnapie ? walcze i kicha :-(
    --- Połączono posty, 19 Październik 2017 o 17:14 ---
    Floyd

    Kupiułem na miesiąc Plex Pass i powiem Ci że z enigmę to nie gada. nie wykrywa serwera, nawet próby ręczne nie przynoszą skutku i nie gada to musza być dekodery kompatybilne i to raczej do tv naziemnej.

    Próby z Emby niestety tez mi się nie udały więc temat raczej umiera (nie da się :D )
     

    Załączone pliki:

    • plex zonk.jpg [jpg] - (Ms_ki) Emby - to także Live TV [16798,119309] - QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club
      plex zonk.jpg
      Rozmiar pliku:
      39,5 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      1bad8d763f8f06672e8229604333b915
  15. _Floyd
    Online

    _Floyd Network Architect Q's Professional

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    430
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +19 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Polecam zajrzeć do wątku który tutaj już publikowałem. Jest osoba która proponuje pewne roziwązanie na Enigmie właśnie:
    Plex - Udostępnianie TV? Co trzeba zrobić?

    Poleca e rodzaje dekodera. Wiec gadać musi.
     
  16. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    dzięki zajmę się tematem i dam CI znać co mi wyszło :)
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 105
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +1 354 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ms_ki możemy się umówić wieczorem na TeamViewer to sprawdzimy Emby ...
     
  18. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    ok możemy sprobować ja bede ok 22 dopiero więc jak się zjedziemy w czasie to spoko
     
  19. Ms_ki
    Offline

    Ms_ki Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Luty 2013
    Wiadomości:
    90
    Miejscowość:
    Pleszew
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +5 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Maniek nie dam rady wrócić do domu normalnie ;) przepraszam ;)

    Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
     
  20. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 105
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:08
    Oceny:
    +1 354 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Co za dużo piwka? :p Spoko jak coś to jutro ;)
     

Poleć tę stronę