Udzielamy pomocy Error 0x80070032

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika dominicc, 7 Wrzesień 2018.

Ładowanie...
  1. dominicc
    Offline

    dominicc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witajcie.
    Zaktualizowałem Firmware do najnowszej wersji 4.3.4 Build 20180830 i od tego momentu zaczął się problem z dyskiem.
    Mianowicie:

    1) łącząc się z Windows 10 przez udział sieciowy nie mogę dodać ani skasować żadnych materiałów - błąd 0x80070032
    upload_2018-9-7_19-27-25.
    Mam również odwarzacz WD, kiedy włączam film który znajduje się na dysku Qnap to nie mogę zatrzymać odtwarzania (czyli nie mam praw zapisu na dysku ponieważ odtwarzacz zapisuje dane w której minucie zatrzymało się dysk).
    2) Wczoraj jak się logowałem do Qnap przez przeglądarkę to za każdym razem traktował mnie jakbym pierwszy raz się logował - włączał tutorial
    3) Dzisiaj już nie mogę się przez przelgądarkę zalogwać - kółko ładowania kręci się w nieskończoność
    upload_2018-9-7_19-27-55.
    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4 Build 20180830
    Model serwera: QNAP XX-XXX

    Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Kingof the swamp
    Offline

    Kingof the swamp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Mam to samo, niestety nie wiem jak mogę przywrócić poprzedni firmware.
     
  3. Truskawa250
    Offline

    Truskawa250 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam myślałem że ten problem wystąpił tylko u mnie (uff myślałem że coś się psuje). Ja podejmuję próbę downgrade serwera na innym dysku z nieistotnymi danymi za parę minut dam znać czy z danymi nic się nie stało.
    Z tego co wiem są na to dwie metody
     
  4. Kingof the swamp
    Offline

    Kingof the swamp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Zainstalowany firmware to
    [Public Beta] QTS 4.3.5.0683 build 20180830

    Zainstalował go Qfinder Pro mi może tutaj występuje w fazie BETA !!!

    Dodatkowo w opisie firmware napisane jest:

    "This QTS update changes the file system of the system partition to ext4 for ARM-based models with Annapurna Labs processors. For data security reasons, you are not able to downgrade QTS to a previous version after this update."

    Bardzo proszę o informacje, czy powyższy fragment dotyczy TS-228 ?
     
  5. Truskawa250
    Offline

    Truskawa250 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null

    Link: Lista zmian dla QTS - QNAP

    Jest wymieniony na tej liście także zakładam że tak. A nawet jeżeli nie to i tak mój znajomy po update swojego TS-228 też ma takie same problemy także dopóki nie znajdzie się lepsze rozwiązanie downgrade leci. Od teraz robię Backup
     
  6. Kingof the swamp
    Offline

    Kingof the swamp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Na razie wstrzymuje się z aktualizacją, bo ma procesor ARM.

    W opisie który przesłałeś jest info:
    "Affected models: TS-131P, TS-231P, TS-431P, TS-531P, TS-231+, TS-431+, TS-231P2, TS-431P2, TS-431X, TS-431X2, TS-531X, TS-831X, TS-1231XU-RP, TS-1231XU, TS-831XU-RP, TS-831XU, TS-431XU-RP, TS-431XU, TS-431XeU, and TS-1635."

    Więc niby nie ma tego modelu.

    Dodatkowo występują objawy opisane w linku poniżej:
    Udzielamy pomocy - Nie zapisuje zmian ?
    --- Połączono posty, 8 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 8 Wrzesień 2018 ---
    Truskawa250: daj znać jak poszło.

    Czy problem występował też w QTS 4.3.5.0691 build 20180907 ?
     
  7. Truskawa250
    Offline

    Truskawa250 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Zgadza się niby nie tylko dokładnie po aktualizacji do 4.3.4.0695 build 20180830 zwariowały w ten sposób dwa znane mi TS-228 i jeden TS-128 tak czy inaczej do 128 i 228 jest ten sam soft więc coś musi być na rzeczy. Nigdy nie robiłem backupu a mam ten sprzęt już chyba około 2 lat i nigdy po aktualizacji nie było problemów. Tak czy inaczej człowiek uczy się całe życie :-(.

    Na dysku testowym ponowne uruchomienie leci także niedługo dam znać co wyszło
    --- Połączono posty, 8 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 8 Wrzesień 2018 ---

    No i chyba mamy sukces. Kingof potrzebujesz pomocy z downgrade?? Dane da się już kopiować teraz tylko test czy będzie pamiętał ustawienia
     
  8. Kingof the swamp
    Offline

    Kingof the swamp Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Byłbym wdzięczny za instrukcje, poza tym model jest dość popularny więc pewnie jeszcze się komuś przyda. :)

    Miałeś tam wcześniej jakieś dane na dysku?
     
  9. Truskawa250
    Offline

    Truskawa250 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Marzec 2018
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Właśnie w tym problem że dla bezpieczeństwa użyłem dysku który był świeżo po formacie tak czy inaczej zrobię kopie danych i zobaczę. Prawda jest taka że z tego co doczytałem między niektórymi wersjami nie robi się downgrade. Ten który ja wykonałem powinien być bezpieczny tak czy inaczej w miarę możliwości radzę się zabezpieczyć.
    --- Połączono posty, 9 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 9 Wrzesień 2018 ---
    Tak czy inaczej aktualizację możemy zrobić na dwa sposoby

    -Qfinder
    -Przez przeglądarkę logując się na konto admina

    Ja wybrałem tą drugą opcję, niezależnie od tego trzeba wejść na stronę Qnapa na centrum pobierania dla TS-228

    Link: TS-228 - Centrum pobierania

    Tam pobieramy potrzebne oprogramowanie w naszym przypadku jest to 4.3.4.0675 build 20180810 z dnia 2018-08-13 gdyż ta wersja wyżej jak już wiadomo posiada błędy.

    Po pobraniu wypakowujemy otrzymując plik z rozszerzeniem .img. I teraz opcje są dwie:

    Pierwsza Qfinder a tam kolejno Narzędzia --> Aktualizuj Firmware logujemy się wskazujemy ścieżkę do pliku i uruchamiamy i to powinno wystarczyć (przepraszam nie wiem co dokładnie się dzieje dalej gdyż ja skorzystałem z drugiej opcji)

    Drugą opcją jest przeglądarka tam w panelu sterowania przechodzimy do Aktualizuj Firmware a opcji automatycznej przechodzimy na ręczną podajemy ścieżkę do pliku .img i startujemy oczywiście zezwalamy na ponowne uruchomienie w moim przypadku to było na tyle. Rozpisałem to w dwóch tematach :)
     
  10. grodzky
    Offline

    grodzky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-110 802.11ac
    Ten sam problem u mnie. Niche lepiej wydadzą szybko jakąś poprawkę, nie będę się bawic w downgrade....
    Założyłem tixa do supportu.
    --- Połączono posty, 10 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 9 Wrzesień 2018 ---
    Odp. od supportu:
    "Dzień dobry, jest to bug ostatniej wersji FW.
    Proszę pobrać z karty produktu / strony internetowej poprzednią wersję FW i wykonać downgrade oraz oczekiwać na kolejne wydanie FW".
     
    • Piwo Piwo x 1
  11. dominicc
    Offline

    dominicc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Daj znać o efektach - czy dane i ustawienia zostały zachowane?
     
  12. grodzky
    Offline

    grodzky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-110 802.11ac
    Dane mam. Pierwsze logowanie jak poprzednio czyli inicjalizacja, zgody etc. Potem juz loguje sie normalnie.
     
    • Piwo Piwo x 1
  13. dominicc
    Offline

    dominicc Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    18
    Local Time:
    22:07
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja przy próbie downgrade mam błąd
    Kod (Text):
    1. Typ Data    Godzina Użytkownicy    Źródło IP    Nazwa komputera Zawartość
    2. Błąd  2018/09/10  17:02:54    System  127.0.0.1   localhost   [Frmware Update] System update failed.

    upload_2018-9-10_17-22-39.

    Jakieś pomysły?
    Przez QFindera nie mogę, nie znajduje dysku.
    --- Połączono posty, 10 Wrzesień 2018, Data oryginalnego postu: 10 Wrzesień 2018 ---
    EDIT: Za trzecim razem udało się zrobić downgrade.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap 0x80070032