Rozwiązany FTP

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika yorky, 11 Czerwiec 2010.

Ładowanie...
  1. yorky
    Offline

    yorky Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Kwiecień 2010
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy na qnapie jest klient FTP tzn czy moge pobierac rzeczy na Qnap z serwera ftp bez udziału komputera?
     
  2. de_sant
    Offline

    de_sant Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2009
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    11:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak
    Wchodzisz w ADMINISTRACJA>APLIKACJE>STACJA_POBIERANIA (zaznaczasz wlacz stacje pobierania)
    potem przechodzisz do stacji pobierania i sciagasz (ftp,http,torrent)
     
  3. white
    Offline

    white Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    16 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    11:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mnie również interesuje ten temat, ale czy istnieje możliwość ściągnięcia całego katalogu z ftp?
    Raz na jakiś czas mam do ściągnięcia kilka katalogów zawierających ok 100 plików od 50 MB do 1 GB. Czy jest możliwość ściągnięcia tego za jednym razem zamiast każdego pliku z osobna?
     
  4. ksiadzDOBRODZIEJ
    Offline

    ksiadzDOBRODZIEJ Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Marzec 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Witam.trochę odświeżę temat:)Potrzebuje klienta FTP do ściągania bez udziału komputera.Działał bez zarzutu pYload ale admin ustawił SSL/TLS i za chiny nie potrafię nic ściągnąć,Wejść mogę bez problemu przez filezille z kompa,przez net2ftp tez ale nie mam pomysłu jak pobrać.Proszę o jakieś sugestie
     
  5. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 327
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +991 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    forum - szukaj Debian - zainstaluj - w debianie doinstaluj FileZille i voila ;)
     
  6. ngcnas
    Offline

    ngcnas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Witam

    pierwszy psot i od razu w temacie który mnie najbardziej interesuje.
    Potrzebuje ściągać poteżne ilości danych z FTPa bez udziału kompa od razu na Qnap, net2ftp to nie to co chce osiagnąć. Miałem już NAS WD i niby tam można było ale po obszernej korespondencji z kilkoma fachowacami od NAS w Poslce ( " fachowcy") nie udało mi się i go sprzedałem bo kilka osób twierdziło żę Qnap TS-251 daje rade, tylko pytanie JAK to zrobić ........ ?
     
  7. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Otwierasz FileStation i później:
    Screenshot
     
  8. ngcnas
    Offline

    ngcnas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    o maj gad !!!! wypas :D

    to teraz ostatnie pytanie, jak robić cykliczne kopie wybranych rzeczy z serwera zdalnego na NAS ?

    musze przyznać że Qnap jest zdecydowanei bardziej rozbudowany niz WD my cloud ex2 z ktorym miałem do czynienia .....
     
  9. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Do tego masz Screenshot RTRR
    Gdzie możesz ustawić kiedy ma robić kopię.
    Zobacz sobie demo, a wszystko będziesz wiedział :)
     
  10. ngcnas
    Offline

    ngcnas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Adminie, jesteś Gość , jeszcze tylko powiedz mi gdzie te demo bm nie suzkałgo godzinami i jutro odwale za Ciebie zdorwaśke żeś mi nerwów i czasu zaoszczędził w pytę :D
     
  11. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    • Piwo Piwo x 1
  12. ngcnas
    Offline

    ngcnas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    bosko , 3H z Qnap i juz go bardzo mocno kocham , jedna opcja która była mi potrzebna a tyle radości :D jeszcze raz wielkie dzięki Adminie :)
     
    • Wygrany! Wygrany! x 1
  13. Cidrax
    Offline

    Cidrax Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Październik 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Wiem, że temacik jest już ciut stary. Jednakże jak najbardziej trafia w mój problem :)
    Otóż robię wszystko jak w wyrzej wymienionym screenie, ale nie mogę się połączyć z FTP. Oczywiście login/pass/port podaję poprawny przy połączeniu. Może być to spowodowane jakimś nie odblokowanym portem?
     
  14. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W pomocy do QuTaSa masz pięknie opisane jakie porty są potrzebne do działania FTP.
     
  15. Cidrax
    Offline

    Cidrax Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Październik 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Port 21?
    Na stronie:
    QNAP Turbo NAS Software User Manual
    Nie widzę nic na temat portów :emoji_grinning:
     
  16. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Moderator Q's Excellence

    Dołączył:
    15 Maj 2012
    Wiadomości:
    2 315
    Miejscowość:
    Lublin
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +546 / 9 / -2
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    802.11a
  17. Cidrax
    Offline

    Cidrax Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Październik 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    I tak też mam ustawione.
     
  18. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jeszcze zakres portów do połączeń pasywnych: 55535-56559.
     
  19. Cidrax
    Offline

    Cidrax Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Październik 2016
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Client musi odblokować porty?
     
  20. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 327
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:02
    Oceny:
    +991 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE

Poleć tę stronę