Help Gdzie w mieszkaniu trzymacie swój NAS + UPS

gruberrro

Entry Technician
Q Associate
Jan 11, 2017
46
2
8
39
Wrocław
QNAP
TS-x53Be
Ethernet
10 GbE
Wkrótce będę przeprowadzać się do nowego mieszkania. Będę je urządzać od 0. Zastanawiam się nad bezpiecznym (dziecko), estetycznym (żona) i praktycznym (ja) rozwiązaniem, które pozwoli mi umieścić NAS+UPS gdzieś w mieszkaniu. Z całą pewnością temat przerabiany przez forumowiczów... Wszystkie inspiracje mile widziane.

Pod rozwagę biorę:
- niewielka, wisząca szafa RACK nad wejściem do mieszkania, niestety minusem tego rozwiązania jest potrzeba ciągnięcia kabli po całym mieszkaniu (modem w salonie), w przyszłości widzę problem również z podłączeniem tego wszystkiego do TV i wykorzystaniem jako centrum multimedialne (na chwilę obecną nie mam TV :D) ale być może w przyszłości mieć będę, w sumie to nawet nie wiem jakbym miał to podłączyć i wykorzystywać, bo NAS wykorzystuje jako storage i dysk sieciowy, ale pewnie jakies streamingi, YT+Netflix itd
- szafka pod telewizorem, ale tak jak wspomniałem nie mam telewizora, ponadto szafka musiałaby mieć jakieś szklane lub drewniane drzwi lub ażurowe zabezpieczenia przed dzieckiem i wzrokiem żony,
- szafa na korytarzu (która i tak tam będzie, bo tam będą kurtki itd) z wywierconymi otworami na cyrkulacje powietrza, ale to pomysł chyba średni,

Zdecydowanie odpada sypialnia, lubię spać w ciszy. :Sleeping2:

Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD
Model serwera: QNAP XX-XXX

You must log in or register to view this reply.

Users search this thread by keywords

1. https://forum.qnap.net.pl/threads/gdzie-w-mieszkaniu-trzymacie-sw%C3%B3j-nas-ups.26292/
  2. praca dysk