Przy piwie HS 251 + łączenie zdalne

Dyskusja w 'Kącik użytkownika: Opinie i komentarze' rozpoczęta przez użytkownika waldip62, 28 Kwiecień 2016.

Ładowanie...
  1. waldip62
    Offline

    waldip62 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Listopad 2013
    Wiadomości:
    8
    Miejscowość:
    Piaseczno
    Local Time:
    12:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Witam, mam problem ze połączeniem się z serwerem zdalnie , loguje się do chmury , pokazuje mi się okno z dyskiem i po próbie zalogowanie się na serwer pokazuje mi się okno z linkami bezpośrednimi , ale niestety poprzez żaden z linków nie udaje mi się połączyć z serwerem. Jak korzystam z chmury w domu to loguję się bez problemu , a jak jestem w innym mieście , niestety nic z tego , może ktoś pomoże mi co mam zrobić abym mógł korzystać w pełni z serwera . Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:35
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    szklana kula nie mówi mi od kogo masz Internet - jaką masz sieć - mam dalej zgadywać ?
     
  3. waldip62
    Offline

    waldip62 System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    16 Listopad 2013
    Wiadomości:
    8
    Miejscowość:
    Piaseczno
    Local Time:
    12:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    przepraszam , internet mam od Vectry , router vectry połączony z routerem Asusa RT AC68U
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:35
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pewnie masz Double-NAT, trzeba przkierować porty na obu urządzeniach - temat poruszany na forum dziesiątki razy
     
  5. mikhnal
    Offline

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    @waldip62@waldip62: masz zadzwonić do Vectry i zażądać przełączenia ich routera w tryb bridge (mostu). To wyłączy jedno routowanie.
     
  6. titton
    Offline

    titton Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    12:35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    dokładnie ja tak zrobiłem jak pisze mikhnal a nawet więcej gdyż po rozmowie z Panem dostałem jeszcze stałe ip i teraz działa wszystko idealnie.

    Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka
     

Poleć tę stronę