Witam,
jak w temacie - po upgrade HD Station do najnowszej (na dziś) wersji 3.2.5 na ekranie telewizora podpiętego przez HDMI widać ciemność.
Kliknięcie w konsoli na guzik 'Ustawienia' - w belce z wyborem rozdzielczości daje tylko znak '-' a po podłączeniu pulpitem zdalnym - w Ustawienia/Wyświetlanie/Rozdzielność pokazuje jedynie strzałki góra/dół.
Kabel działa, przy restarcie NAS widać efekty normalnego bootowania: "sześcian", napisy itp, ale dla pewności użyłem też innego kabla, bez efektu (jak można by się spodziewać, inaczej bym nie pisał ;-) ).
Czego próbowałem:
1. reinstall 3.2.5
2. uninstall 3.2.5, reboot, install 3.2.5
3. uninstall 3.2.5, install 3.2.3
4. uninstall 3.2.3, reboot, install 3.2.3
5. podpiąłem inny telewizor (również Samsung, ale inny) przez HDMI (kabel wydłubany z dekodera TV, działa)
6. podpiąłem monitor komputerowy przez kabel HDM<-->DVI
Efektów nie ma, przynajmniej spodziewanych ;-), bo ekran jak był czarny tak jest.
Jakieś pomysły by się przydały, bo telewizor płacze o braku sygnału...?
Pozdrówka,
Wist
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0597 (20180528)
Model serwera: QNAP TS-251 (JBOD, 8GB RAM)
jak w temacie - po upgrade HD Station do najnowszej (na dziś) wersji 3.2.5 na ekranie telewizora podpiętego przez HDMI widać ciemność.
Kliknięcie w konsoli na guzik 'Ustawienia' - w belce z wyborem rozdzielczości daje tylko znak '-' a po podłączeniu pulpitem zdalnym - w Ustawienia/Wyświetlanie/Rozdzielność pokazuje jedynie strzałki góra/dół.
Kabel działa, przy restarcie NAS widać efekty normalnego bootowania: "sześcian", napisy itp, ale dla pewności użyłem też innego kabla, bez efektu (jak można by się spodziewać, inaczej bym nie pisał ;-) ).
Czego próbowałem:
1. reinstall 3.2.5
2. uninstall 3.2.5, reboot, install 3.2.5
3. uninstall 3.2.5, install 3.2.3
4. uninstall 3.2.3, reboot, install 3.2.3
5. podpiąłem inny telewizor (również Samsung, ale inny) przez HDMI (kabel wydłubany z dekodera TV, działa)
6. podpiąłem monitor komputerowy przez kabel HDM<-->DVI
Efektów nie ma, przynajmniej spodziewanych ;-), bo ekran jak był czarny tak jest.
Jakieś pomysły by się przydały, bo telewizor płacze o braku sygnału...?
Pozdrówka,
Wist
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0597 (20180528)
Model serwera: QNAP TS-251 (JBOD, 8GB RAM)