How-To Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 26 Sierpień 2015.

Ładowanie...
  1. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A jakiego masz QTSa? Bo na 4.3 nie działa z pierwszego posta i nie tylko ja miałem problemy, a z mojego linka instaluje się bezproblemowo.

    Wysłane z Nokia 3310
     
  2. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    QTS 4.2.3 ( 2017/02/13) taką wersję posiadam i działa wszystko bez problemu.
     
  3. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To wiele wnosi do tematu

    Wysłane z Nokia 3310
     
  4. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Dla mnie to dziwne bo oprogramowanie jest identyczne (linux bodajże ubuntu). Komendy, repo itp jest to samo to nie wiem dlaczego nie działa na wyższym QTS ?
     
  5. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przeczytaj parę postów wyżej nie tylko ja miałem problemy.
    4.3 to duża zmiana ale to opisał ktoś mądrzejszy w innym temacie.
    Szkoda zaśmiecać ten.
    Miałem problem, znalazłem rozwiązanie, podzieliłem się.
    Można nie korzystać

    Wysłane z Nokia 3310
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  6. qqlek
    Offline

    qqlek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    QNap TS-228
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    mi działa na 4.3.2, ale instalowałem na 4.2 i potem update robiłem
    przy okazji, wie ktoś w jakim pliku konfiguracyjnym jest domyślna nazwa JDownloader@admin ?
    chciałbym to nazwać inaczej NAS coś tam np.
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2017-3-16_20-56-22.

    /opt/JDownloader/cfg/org.jdownloader.api.myjdownloader.MyJDownloaderSettings.json
    wartość "devicename"

    zaznaczam że to moja ścieżka - niekoniecznie musisz mieć taką
    /opt/Jdownloader to scieżka gdzie mam program zainstalowany
     
  8. TAPICER
    Offline

    TAPICER Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Luty 2016
    Wiadomości:
    88
    Miejscowość:
    wyszków
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +9 / 0 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x71 802.11ac
    Ja w oóle nie rozumiem czemu pomoc w sytemie QTS jest realizowana poprzez konsole to jest ponad przeciętnego usera
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    huh ? w Windows najbardziej zaawansowene opcje są dostępne tylko z konsoli,

    JDownloader jest tutaj instalowany bez interfejsu , więc trzeba jakoś te opcje wpisać , poza tym - ta instalacja jest w 90% copy paste z instalacji na stronie JDownloadera , dodane są tylko smaczki/problemy QNAPowe.
     
  10. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Witam, pytanie czy można zrobić jdownloadera bez konieczności wchodzenia na stronę www ? Tak jak instalujemy na kompie i odpala się od razu program. Podobnie jest w HDStation ale trzeba siedzieć przy tv.
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Robisz to raz i masz z głowy.
     
  12. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Jdownloader-a mam zrobionego ale trzeba logować się przez www. Chodzi mi o sposób odpalenia programu tak jak jest to na kompie. Czy jest jakiś sposób ? Może ktoś podcięli się wiedzą jak to zrobić.
     
  13. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    300
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +61 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    JDownloader jest zawsze uruchomiony, ty się tylko do niego logujesz po www :)
    To nie jest aplikacja "okienkowa", tak samo jak appki qts-owe.
    Może ktoś zrobi wersję dla HD Station, ale nie wiem po co.
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    w HDStation jest Chrome ... można tam linka dodać
    chociaz ja wole robić to z apki na androida - moge włączac pobieranie w dowolnym miejscu na świecie :D
    --- Połączono posty, 17 Marzec 2017, Data oryginalnego postu: 17 Marzec 2017 ---
    How-To - Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

    na samym dole są dwa linki.
     
  15. qutin
    Offline

    qutin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Nie trzeba grzebać w plikach konfiguracyjnych. Nazwę można zmienić z poziomu my.jdownloader.org. Ustawienia/Zakładka zawansowane.

    JD Device Name.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  16. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Witam mam problem. QNAP ts251a
    Wersja oprogramowanie 4.3.3.0299 bulid 20170901 mam problem z jd2 wszystko dzialalo jakies 3 dni temu posypalo sie. Apka jd nie wykrywa go tak samo jak strona www. Java na qnapie zaktualizowana. Jakies pomysly?
     
  17. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    restart JD nie pomaga ?
     
  18. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Restartowałem kilka razy całego Qnapa ale samego JD nie wiem jak go zrestartować..
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tym sposobem naturalnie JD też restartowałeś.
     
  20. brejhart
    Offline

    brejhart Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    13:18
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
    U mnie to samo. Wczoraj jeszcze działało OK, a dziś nie mogę się połączyć w żaden sposób. Zrobiłem restart JD, a później całego serwera. Brak poprawy. @Franiu91@Franiu91 poradziłeś sobie jakoś?
    Ktoś ma jakiś pomysł?