Help Jaka kamera 360* do qnap ts-251+?

Wujor

Entry Technician
Q Associate
Apr 30, 2020
41
1
8
38
QNAP
TS-x51
Ethernet
100 Mbps
Cześć wszystkim ostatnio zacząłem się zastanawiać jaką by tu kamerę 360 stopni kupić pod swojego qnapa. Dokładniej chodzi o to żebym mógł widzieć co się dzieje przez kamerę np na telefonie czy komputerze i żeby np rejestrowało wszystko cały czas i zapętlało. Aktualnie posiadam xiaomi mi Home camera 360 1080p. Ale dosyć często się rozłącza z aplikacją i na nowo trzeba ją parować z telefonem co jest nie ukrywam dość kłopotliwe gdyż kamera ogólnie ma problem ze skanowaniem kodu QR i długo ja się dosyć paruje. Jak się jej uwidzi to zeskanuje i do czasu działa. A po pewnym czasie wchodzę na konto swoje apki i już np urządzenia nie widzę. Moja żona np jak jej udostępniłem obraz ona widzi ale u mnie już kamery nie widać w ogóle i od nowa zaczyna się parowanie. I tak co jakiś czas. Stąd moje pytanie jaka kamerę wybrać którą można by było sterować i żeby była obsługiwana jakimś programem na komputer i na telefon oczywiście z wyjściem najlepiej enthernet.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Hej,
mam dokładnie ten sam problem. Koniecznie żeby to była kamera PoE. Całą sieć mam postawioną na sprzęcie od Ubiquiti (router-firewall, switch, access point). Dlatego mocno rozważam UVC-G3-Flex. Czytałem o niej dobre opinie. Aczkolwiek ma jeden poważny minus - nie jest na liście kompatybilności ze sprzętem Qnap. Widziałem na Reddit i innych zagranicznych forach wątki nt. patchowania softu pod te kamery, ale nie zawsze to działa jak powinno, a chciałbym uniknąć niepotrzebnej zabawy.

Ktoś może zasugerować jaką niedrogą (~300pln) kamerę PoE do której można dostać się po dedykowanej aplikacji i QVR Pro? W moim przypadku kamera będzie na suficie. Nie musi być obrotowa. Najlepiej szeroki kąt >100*

Wszystkie Reolinki dobrze działają, a PTZ zewnętrzna RLC-423. Do kupienia na Ali w dobrej cenie.

• Like
Reactions: gruberrro

Users search this thread by keywords

1. kamera xiaomi
  2. jaka kamera dla qnap 215
  3. jaka kamera qnap
  4. kamera obrotowa
  5. kamera telefon
  6. xiaomi 360
  7. Kamera