Jaka kamera IP?

Dyskusja w 'Demo galerie kamery IP' rozpoczęta przez użytkownika lordwader, 13 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    O kurde działa. Zgaduje... nie robiłeś upgradu firmware'u? Nie rób... :p
     
  2. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    933
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    mariuszsal zajefajna drewutnia :D
     
  3. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie zrobiłem i takie czary mary. Ja już mam swój Chiński Bazarek ze sprawdzonymi softami :p
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To może podniesiemy cene skoro tak pięknie widzą w nocy :p
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Koniecznie! 250 brutto to minimum ;)
    Za 100 to ja te spalone mogę opchnąć
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    :lol:

    Prawda jest taka, że na pokładzie siedzi tam przetwornik Sony. A od dekady wszystkie najlepsze kamery są na Sony, tylko chińczyki nie potrafią tego oprogramować. OV, Pixelplus, Aptina to g....

    Przykład porównania z OV:
    Kamera AHD 1.3Mpix AHDMX -1042IRKS v1 - MERX

    A poniżej z tzw BCS'em czyli Pixelplus i Aptina.

    Sony vs. ekonomia.
     
  7. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    oo widze, ż propozycja juz chyba nieaktualna...
    ps. a te kopułki z czym mozna porównac?
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cały czas jest aktualna, tylko szkoda moje zachodu bo nawet jak wylosuje najgorszą to będzie poniżej kosztów zakupu.
    EPCAM a to co ja mam to jeden ten sam gniot. Tylko ja tym handlowac ni chce bo wstyd... Dlatego chce się tego pozbyc jako produkt demo.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Kopułowa kamera - tzw. wandaloodporna, czyli nie zarzucisz linki i nie urwiesz jej z uchwyty, przede wszytkim ładniej się komponuje z elewacją. Zaletą 1.3mpix kopułek jest, że są małe rozmiarem a to ważne, aby nie szpeciło budynku.
    Słuchaj co potrzebujesz, zdecyduj się ... Ten ostatni raz poszukam na magazynie....
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 161
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 131 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To już promocja !
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    fakt... ale truja
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    od dzisiaj nie zejde!

     
  11. goauld501
    Offline

    goauld501 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Marzec 2015
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Chciałem mieć monitoring parkingu przy sklepie, który wynajmuje.
    Nie chciałem na to wydawać fortuny.
    Pierwotnie myślałem, że taka kamera do 700zł sobie poradzi z takim monitoringiem.
    Ale z tego co tu czytam to i sporo droższe modele mają z tym problem.

    Ta promocja to faktycznie jest jeszcze ważna?
    Chętnie bym jakąś kamerkę przygarnął.
     
  12. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ok, daj nr rachunku i kwotę to zapłace za 2szt. epcam(albo klon) najlepiej jakbys wylosował 2mp... :)
     
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jaki klon? EPCAM jak i to co ja mam to to samo produkowane przez Longse - największy chłam. EPA Systemy kupiła OEM pod swoim logiem i nazwała to Longse. Jeśli oni się nie stydzą tego sprzedawać ich sprawa. Alw ja tak. Dlatego przyjmijcie do wiadomosci, że to produkt "demo" bez gwaranacji. I jak już wcześniej pisałem dogadajcie się i załatwcie sobie kogoś, kto to wezmie na FVAT.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Albo już niech stracje... jutro mi przypomnijcie zrobie proformy. Ale uwaga...te kamery to na Waszą odpowiedzialność.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015 ---
    Zrób sobie na AHD 2mpix.
    Rejestrator standalone + kamery 2mpix wyjdą Cie znacznie taniej.

    Analog vs. AHD 2.0 FullHD
    amerx.com.pl__campaign_img_youtube_ahd20_a. amerx.com.pl__campaign_img_youtube_ahd_night.
     
  14. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    znaczy sie dane do faktury na dowolną firmę, a płatnosc z prywatnego rachunku moze iść?
    kamery bez gwarancji, ale nowe, bez napraw - "nierozdziwiczone jeszcze"...
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    PS. Rejestrator demo z kamerami 1.3mpix masz pod adresem: http://lan.merx.pl:23000
    Podczas logowania wybierz strumień Main stream
     
  16. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ??
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A i jeszcze jedno... AHD cennik enduser netto.
    Takze zastanowcie sie czy warto IP czy moze oddzielny system.
     
  18. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    "Albo już niech stracje... jutro mi przypomnijcie zrobie proformy. Ale uwaga...te kamery to na Waszą odpowiedzialność."

    to ja sie pisze na tą opcję bo bedzie problem z faktura i płatnoscia z firmy z branży IT :-(
    a jak moge mieć jakiś wplyw jescze na losowanie, to proszę o wyciagnięcie z worka kolor grafit ew. biały oraz obiektyw mozliwie szerokimkącie czyli małej ogniskowej :)
    ps. przyłącze LAN i POE jest na jakimś kablu zapewne?
     
  19. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Z POE to ty z nimi nie szalej :D
    Mam już dwie spalone po zabawach z 802.3af. Kup taki pierdolnik i zasil 12V.
    awww.itplus.us_store_images_POE_Injector.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    A tu masz zdjęcia z wczorajszej sekcji zwłok jednej z nich. Widać przyłącza i nie tylko.
    Dropbox - Chinska Kamera
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    13:40
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale wymagania za 100zł netto. A losowany chińczyk nie wystarczy?

    Słuchajcie... Umowmy sie ze jutro w wolnej chwili powiem co mam, i do czwartku sie zastanowicie... Nie chce mi sie chodzic po te kamery do piwnicy.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Nie!
    Mówie Wam kupcie switcha POE. Switch próbkuje czy urządzenie jest zasilane po PoE i dopiero wtedy puszcza zasilanie. Takie cos to ja robie ze złączek UTP, wyciagam piny i lutuje w +12VDC.