Jaka kamera IP?

Dyskusja w 'Demo galerie kamery IP' rozpoczęta przez użytkownika lordwader, 13 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_21-23-15.
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    niepokoi tez mnie ze onvif device manager nic nie wykrywa...
    mam inna kam tam wszystko hula bez bólu..

    http://192.168.100.245:8999/onvif/device_service
    tez nie chodzi...
     
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz PuTTY ? Sprawdź czy odpowiada na porcie telnet.
    Jak tak to działa tylko się zwiesza :) Mam też na to trick :D
     
  3. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_21-35-31.

    taka konfiguracja?
     
  4. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie - domyślny port 23
     
  5. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    probuje sie zalogowac, ale na admin/admin chyba nie pójdzie
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    upload_2015-5-15_21-40-43.
     
  6. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No dobrze, czyli kamera działa.
    Teraz sprawdź takie rozwiązanie. Zakryj kamerę szmatą/ręcznikiem ... tak aby nie docierało do niej światło. Odłącz od zasilania, poczekaj z pół minuty i podłącz. Po chwili sprawdź połaczenie przez IE.
    Procedurę trzeba czasem powtórzyć.
     
  7. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ja pierdziu...
    załaczyć ja zasłnietą czy odsłonietą?

    -procedura startowa jak z NASA...
     
  8. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zasłoniętą :D
    Nie uwierzysz że ja to robilem z kamerą zamontowaną na balkonie - a sąsiad się patrzył jak na wariata.
     
  9. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    mam nadzieję, że nie robisz sobie ze mnie jaj (bo jakos tak się czuję)
    chyba nic z tego, metoda NASA nie zadziałała ;(
     
  10. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zadziała - u mnie fabrycznie był soft 4.0.XXX który tak właśnie działa. Odpinaj i podłączaj aż zaskoczy
     
  11. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    a jesli zaskoczy to sytuacja bedzie sie powtarzala?

    po ilu razach zaskoczyl u ciebie??
     
  12. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie powtórzy bo wrzucisz soft który jest pod tym względem OK. Najpierw ją odpal i jak wejdziesz w menu to nic nie grzeb przed update'm softu.
     
  13. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    kurcze juz z 6 razy i dalej nic...
     
  14. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Sprawdź na innym PC z IE, może coś ci blokuje. Jaki system masz u siebie ?
     
  15. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
  16. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Poczekaj chwilę, sprawdzę u siebie na Win7 czy to chodzi.
     
  17. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 631
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +1 478 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ty upewnij się czy nie masz jakiegoś softu blokującego Ci kontrolki ActiveX...
    Lub przeflashuj firmware kamery :)
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    A możesz przekierować DMZ'em tą kamerę?
     
  19. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    14:13
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    mam jeszcze 3 inne kamery i wszystkie hulaja,
    przeflshowałbym jakbym mial inny soft i jakby mozna sie bylo do niej zalogowac przez www
     
  20. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0