Udzielamy pomocy jedna kość ramu do TS-453A

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika henrykkwnto, 6 Grudzień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
  1. henrykkwnto
    Offline

    henrykkwnto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +3 / 3 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    ds112j
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x53A 802.11n
    mam standardową wersję nasa z 4GB ramu- rozumiem, że są to kości 2x2GB tak?
    pytanie brzmi czy można wsadzić jedną 8gb kość i czy będzie działać?
    mam w laptopie jedna kość 8GB DDR3L 1600MHZ i pomyślałem sobie że może da się przełożyć do nasa...
    nie mam pojęcia jaki producent ramu - lapek asus rog

    p.s. czy jest jakiś soft do NASa żeby go zapuścić i żeby dostać odp ile i jakie kości ramu są zainstalowane -żeby nie trzeba było pudła otwierać (schowany jest)

    dzieki

    HK
     
    • Weź na uspokojenie Weź na uspokojenie x 1
  2. ratel
    Offline

    ratel Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    28 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    80
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +8 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    System-Status systemu-Informacje o sprzęcie
     
    • Weź na uspokojenie Weź na uspokojenie x 1
  3. henrykkwnto
    Offline

    henrykkwnto Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    48
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +3 / 3 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    ds112j
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x53A 802.11n
    a jedna kosc o parametrach jak wyzej zadziała z tym nasem czy nie? nosze sie z zamiarem rozbudowy pamieci w lapku i jakby kosc miala zadzialac w qnap to bym kupil nowa 16tke do laptopa ale jesli nie to tylko 8 na poczatek bym dokupil...
     
    • Weź na uspokojenie Weź na uspokojenie x 1
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 802
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    sprawdź !!

    o tak !

    Można - generalnie tak

    Mam fiata z 95 roku ... mało danych - co to za kość ? Masz AIDE w google ...
     
  5. pitates
    Offline

    pitates Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    45
    Miejscowość:
    Beskidy
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +9 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    Etrayz
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Witam

    Ja w swoim mam założone 2*8=16 ramu i wszystko działa poprawnie nie ma żadnego problemu nawet tego nie wykorzystuje na chwile obecną.
     
    • Piwo Piwo x 1
  6. skorpion
    Offline

    skorpion Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    12 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Cześć, piszesz o TS-453A? W specyfikacji na stronie qnapa podają, że obsługuje max 8GB. Pytam, bo jestem zainteresowany tym modelem.
     
  7. pitates
    Offline

    pitates Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    16 Grudzień 2015
    Wiadomości:
    45
    Miejscowość:
    Beskidy
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +9 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    Etrayz
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE


    Tak ts-453a jak napisałem mam 2x8 tylko mają być L niskonapięciowe kości teraz nie pamiętam jakie jak co to mogę zaglądnąć
    pozdrawiam
     
  8. skorpion
    Offline

    skorpion Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    12 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    10
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    100 Mbps
    null 100 Mbps
    Dobrze wiedzieć, kolejny argument za TS-453A. Myślę, że na forum gdzieś pewnie można się dokopać do takiej informacji. Ale jakby co będę pamiętał gdzie pytać. Dzięki Kolego.
     
  9. dexter
    Offline

    dexter Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    7 Listopad 2012
    Wiadomości:
    207
    Miejscowość:
    Siedlce
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +29 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
  10. baksua2000
    Offline

    baksua2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Grudzień 2017
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    100 Mbps
    HS-251 100 Mbps
    Witam
    Podłącze się do tematu, zakupiłem qnapa ts-251 z 1 GB ram,wymieniłem na 8 GB w jednej kości oznaczenie kości RAM to
    KVR16LSE11/8H. Nie mogę qnapa uruchomić świeci się tylko dioda dysk 1 i sieć poza tym nic się nie dzieje . Można z tym coś zrobić czy tylko wymiana na inne kości , pamięć jest nowa.pozdrawiam
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 802
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:23
    Oceny:
    +1 088 / 29 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to kości 1,35/1,5 V - nie beda działac z Q - musisz mieć kości LowPower tylko 1,35
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.