Udzielamy pomocy Klient torrent dla QNAP z ARM

Discussion in 'Stacja pobierania i QGet' started by MisterK, Dec 27, 2020.

Loading...
Tags:
  1. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    Przez ostatnie 6 lat z powodzeniem używałem Transmission 2.84-b26. Szczególnie podobał mi się dodatek Torrentwatch.

    Ostatnio (zupełnie niepotrzebnie jak się później okazało) zrobiłem reset systemu. Zrobiłem przywracanie systemu z pliku, ale Transmission już nie działało. Po czym okazało się, że w QNAP Store nie ma już ani Transmission ani żadnego innego klienta torrent. Znalazłem i zainstalowałem Transmission 2.94. Średnio mi się podoba, bo po pierwsze jest ubogi w opcje (brak Torrentwatch), a po drugie, nie wiedzieć czemu nie ściąga nic z z jednego z dwóch prywatnych torrentów, do których jestem przyzwyczajony (Could not connect to tracker). Mimo, że wersja 2.94 jest z nim kompatybilna.

    Jakiego innego klienta polecacie dla tak starej platformy? Może ma ktoś plik qpkg z Transmission 2.84 na ARM?
    Jaki może być powód błędu "could not connect to tracker"?

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.6 Build 20200821
    Model serwera: QNAP TS-210
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,747
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +196 / 6 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Transmission Qnapclub.eu.

    Wysłane z mojego XQ-AT51 przy użyciu Tapatalka
     
  3. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    Tam jest Transmission 3.0, które niewiele różni się od tego, które właśnie mam zainstalowane i średnio jestem zadowolony.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    zmień NASa to będziesz miał większy wybór - ARM = tanio= mały wybór .. przerabiałem to.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  5. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    Dzięki. Wiem, że najlepiej zmienić NAS, ale najtańszy QNAP z Intelem to co najmniej 1100 zł. Gra nie warta świeczki w stosunku do cen abonamentów VOD. Obecny NAS służy mi dobrze już wiele lat i myślę, że jeszcze pociągnie długo. Nie chciałbym żeby ten wątek dryfował w kierunku innych rozwiązań.

    Nie potrzebuję wielkiego wyboru: jeden klient obsługujący moje źródło torrentów z opcją ładowania automatycznego po RSS feed. Naprawdę nie ma nic? Może chociaż znajdzie się ktoś z Transmission 2.84? To by mi w zupełności wystarczyło.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    Będzie ciężko z tym QPKG.
    A nie pomyślisz nad FlexGet (powinno być w Optware) + folder watch ?

    konfig jest w dość prosty w YAMLu:
    Code (Text):
    1. schedules:
    2.   # Run every task once an hour
    3.   - tasks: '*'
    4.     interval:
    5.       hours: 1
    6. tasks:
    7.   stb:
    8.     rss: 'SOME_RSS_LINK'
    9.     accept_all: yes
    10.     download: /data/
    11.  
    12.  
     
  7. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    O tym nie wiedziałem, ale niestety ten klient nie jest obsługiwany przez serwis torrentów, z którego korzystam.

    Mogę używać:
    • Deluge
    • KTorrent
    • qBittorrent
    • rtorrent
    • Transmission
    • Flox
    • Flud
    Zainstalowałem jeszcze qBittorrent, ale nie potrafię go uruchomić. Adres http://192.168.1.100:6363/ nie odpowiada.
     
  8. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    ale co ma RSS do klienta ?
    RSS możesz pobrać za pomocą czegokolwiek - sam plik torrent musi być obsłużony za pomocą klientów z listy wymienionej przez Ciebie.
     
  9. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    OK, czyli ten FlexGet to nie klient torrent. Próbowałem już go zainstalować, ale nie wiem czy to będzie możliwe. Wydaje mi się, że nie zgadza się wersja Pythona, co jest pewnie związane z ARM. Wywala mi jakiś błąd przy próbie instalacji Pip, ale to już pewnie temat na inny wątek.
     
  10. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    bez logów/screnów - loteria - wklejaj
     
  11. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    [~] # python get-pip.py
    Traceback (most recent call last):
    File "get-pip.py", line 25, in <module>
    import shutil
    ImportError: No module named shutil
     
  12. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    działa poprawnie
    masz zainstalowane Optware ? (qnapclub.eu)
     
  13. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    Tak, mam zainstalowane.

    Następnie wpisuję
    [~] # Pip install flexget

    i otrzymuję to:
    -sh: Pip: command not found
     
  14. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    pip z małej - w komputerach wielka/mała litera ma znaczenie
     
  15. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    Tak było na stronie Flexget FlexGet

    Ale błąd nadal ten sam

    [~] # pip install flexget
    -sh: pip: command not found
    --- Połączono posty, Dec 29, 2020, Data oryginalnego postu: Dec 27, 2020 ---
    Zresetowałem jeszcze raz cały system, zainstalowałem Python i Optware. Teraz błąd jest inny. Jednak chodziło o wersję Pythona

    [~] # python get-pip.py
    DEPRECATION: Python 2.7 reached the end of its life on January 1st, 2020. Please upgrade your Python as Python 2.7 is no longer maintained. pip 21.0 will drop support for Python 2.7 in January 2021. More details about Python 2 support in pip can be found at Release process - pip documentation v21.0.dev0 pip 21.0 will remove support for this functionality.
    /tmp/tmpxKYJ75/pip.zip/pip/_vendor/urllib3/util/ssl_.py:387: SNIMissingWarning: An HTTPS request has been made, but the SNI (Server Name Indication) extension to TLS is not available on this platform. This may cause the server to present an incorrect TLS certificate, which can cause validation failures. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see Advanced Usage - urllib3 2.0.0.dev0 documentation
    /tmp/tmpxKYJ75/pip.zip/pip/_vendor/urllib3/util/ssl_.py:142: InsecurePlatformWarning: A true SSLContext object is not available. This prevents urllib3 from configuring SSL appropriately and may cause certain SSL connections to fail. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see Advanced Usage - urllib3 2.0.0.dev0 documentation

    ^CERROR: Operation cancelled by user
     
  16. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    pip install urllib3[secure]
     
  17. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    To się chyba tak nie da, bo zgodnie z błędem, który wkleiłem, pip nie został zainstalowany. W związku z tym po wpisaniu jakiekolwiek komendy pip otrzymuję taki komunikat jak wyżej.

    -sh: pip: command not found
     
  18. pigers
    Offline

    pigers zapytaj Silasa Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    10,952
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +1,679 / 38 / -20
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    no tak - ślepy jestem xD

    python -m pip install --upgrade pip setuptools wheel
     
  19. MisterK
    Offline

    MisterK Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 4, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    3:32 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11a
    TS-210 802.11a
    [~] # python -m pip install --upgrade pip setuptools wheel

    /usr/bin/python: No module named pip
     

Users found this page by searching for:

  1. https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?link_source=email&url=https%3A%2F%2Fforum.qnap.net.pl%2Findex.php%3Fthreads%2F36939%2F&share_tid=36939&share_fid=44355&share_type=t&sent=1609972600&email_type=user_trending