Udzielamy pomocy Klient torrent dla TS-253A

Discussion in 'Podstawowe ustawienia systemowe' started by Krzyszta, Jun 11, 2019.

Loading...
  1. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Witam i pozdrawiam społeczność.
    Proszę o wyrozumiałość,bo w kwestii serwerów plików jestem zielony.
    Posiadam QNAP TS-253A+2x6TB WD Red.
    Jutro chcę postawić system(tylko torrenty),i proszę o optymalne rozwiązanie.
    Z tego co już z czaiłem,wolumin prosty,wychodzi ok.11 TB.
    Proszę może o jakiś tutorial,co zainstalować i jak(np.klient).
    Pozdrawiam.
     
  2. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    W standardzie masz klienta torrent. Pobierasz go proso ze sklepu. Wolumin prosty jest jak najbardziej w porządku.
     
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,099
    Location:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1,569 / 31 / -6
    Followers:
    31
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jeśli chcesz prostego klienta, skutecznego, to zapraszam do:
    Qnapclub Store: rtorrent
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  4. Penerros
    Online

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    427
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Po pierwsze ściągnie, po drugie zostawi porządek na dysku :p
     
  5. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Ja mimo wszystko dla laika proponowałbym to co jest od Qnapa, następnie Transmision a na koniec rTorrent.

    Jak by były jakieś problemy daj znać.
     
  6. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Hi.
    Czy ktoś jeszcze jest i pomoże w instalacji na bieżąco?
     
  7. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    257
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    A konkretnie w instalacji czego?
     
  8. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    @Spokoky,z tego co wiem,podczas instalacji pojawiają się komunikaty czego chcę,a nie chcę śmieci instalować.
    Jeśli komuś nie pasuje,to możemy przełożyć na jutro.
     
  9. Spooky
    Offline

    Spooky Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Messages:
    257
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +140 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53A 100 Mbps
    Nadal nie wiemy co chcesz instalować ... Soft od Q, Transmission czy rTorrent?
     
  10. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Sorki,pisałem wyżej,cały system od nowa.
    --- Połączono posty, Jun 12, 2019, Data oryginalnego postu: Jun 12, 2019 ---
    Postawiony i co dalej?

    Link: https://imgur.com/a/5QhEYI4
    ,tak to wygląda i gdzie stworzyć folder do plików torrent?
     
  11. Penerros
    Online

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    427
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
  12. demo
    Offline

    demo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    72
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Eksplorator plików na Qnap to tzw File Station. Jak zainstalujesz rtorrenta albo transmission to foldery download utworzą się same. Możesz zmienić domyślną scieżkę zapisu plików dla transmission edytując plik setting json, w tym samym pliku można zmienić wiele innych opcji jak DHT, odpowiedni port etc.
     
  13. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    AppCenter,nie widzę rtorrenta i transmission.
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  15. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Dalej coś źle robię,url +zgoda zaznaczone.
     
  16. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,231
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1,235 / 33 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nazwe nadales ?

    upload_2019-6-14_22-26-56.

    upload_2019-6-14_22-27-42.
     
  17. demo
    Offline

    demo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    72
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Nie musisz całego repo dodawać, możesz pobrać plik instalacyjny z Qnapclub Store i zainstalować go ręcznie poprzez appcenter.

    ai.imgur.com_BdSqhCD.
     
  18. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Zrobione,nie miałem nazwy,co dalej?
    Przepraszam,Wyprzedziłeś mnie z postem,dobra zaraz dam znać.
     
  19. demo
    Offline

    demo Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Sep 6, 2016
    Messages:
    72
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Wyszukaj w repo klienta na którego się zdecydowałeś i zainstaluj go.

    ai.imgur.com_lpAEoDu.
     
  20. Krzyszta
    Offline

    Krzyszta Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 8, 2019
    Messages:
    10
    Local Time:
    7:48 AM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Już mnie bierze,nie mam już nerwów.
    Ja na ,,oknach" od win 95 i repa to zło.
    Pobrałem z sieci rtorrent 0.9.6- 0503-170503,plik typu QPKG,rozumie że teraz przeglądaj i wskazuję folder?