Klient VPN

Dyskusja w 'Hydepark i związane z forum' rozpoczęta przez użytkownika jaroslawk, 31 Maj 2009.

Ładowanie...
  1. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:20
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Witam,
    Poszukuje bezpłatnego klienta VPN pod Windows XP. Co polecacie.
    Pozdrawiam
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:20
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Nie wiem czy to istotne, ale windows XP wspiera samo z siebie VPN. Pytanie z czym chcesz się VPN'ować
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  3. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:20
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Potrzebuję klienta IPSec.
    Pracownik poprzesz Internet będzie łączyły się z routerem Linksys BEFVP41. Po poprawnym połączeniu będzie posiadał dostęp do zasobów firmowych (praca terminalowa).
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:20
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    QVPN od Linksys. Dla mojego domowego routera WRVS4400n jest wersja do pobrania z neta na stonie Linksys/Cisco. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale dobrze powinien działać SSH Senitel (ale jest niestety płatny) Bezpłatnych nie znam. przynajmniej nie pod windowsa
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:20
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety QVPN nie działa z tym routerem.
    Szukam dalej jakiegoś klienta za rozsądna cenę.
     
  6. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Local Time:
    06:20
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Może jakieś prostsze rozwiązanie z cyklu Remote Administrator?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    07:20
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Jako Remote Administrator wykorzystywać będę serwer terminali.
    Niestety Radmin wykorzystuje zdalny pulpit a to niezbyt fajne rozwiązanie w tym przypadku.
    VPN potrzebuje jako bezpieczne połączenie.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  8. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    06:20
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Może UVNC - z tego co pamiętam ma pluginy szyfrujące
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1

Poleć tę stronę