Klient VPN

Dyskusja w 'Hydepark i związane z forum' rozpoczęta przez użytkownika jaroslawk, 31 Maj 2009.

Ładowanie...
  1. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    01:01
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Witam,
    Poszukuje bezpłatnego klienta VPN pod Windows XP. Co polecacie.
    Pozdrawiam
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:01
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Nie wiem czy to istotne, ale windows XP wspiera samo z siebie VPN. Pytanie z czym chcesz się VPN'ować
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  3. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    01:01
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Potrzebuję klienta IPSec.
    Pracownik poprzesz Internet będzie łączyły się z routerem Linksys BEFVP41. Po poprawnym połączeniu będzie posiadał dostęp do zasobów firmowych (praca terminalowa).
     
  4. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:01
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    QVPN od Linksys. Dla mojego domowego routera WRVS4400n jest wersja do pobrania z neta na stonie Linksys/Cisco. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale dobrze powinien działać SSH Senitel (ale jest niestety płatny) Bezpłatnych nie znam. przynajmniej nie pod windowsa
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    01:01
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Niestety QVPN nie działa z tym routerem.
    Szukam dalej jakiegoś klienta za rozsądna cenę.
     
  6. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    00:01
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Może jakieś prostsze rozwiązanie z cyklu Remote Administrator?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    01:01
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Jako Remote Administrator wykorzystywać będę serwer terminali.
    Niestety Radmin wykorzystuje zdalny pulpit a to niezbyt fajne rozwiązanie w tym przypadku.
    VPN potrzebuje jako bezpieczne połączenie.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  8. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Local Time:
    00:01
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Może UVNC - z tego co pamiętam ma pluginy szyfrujące
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.