Rozwiązany Kodi17_17.1.0.0_x86_64 problem z instalacją

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika Damian, 28 Kwiecień 2017.

Ładowanie...
  1. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Witam,
    przy próbie instalacji qpkg Kodi 17.1 ze strony (64 bity) ze strony:
    Qnapclub Store: Kodi17
    pojawia się komunikat:
    localhost Kodi17 17.1.0.0 installation failed. Data file error.

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0154
    Model serwera: TVS-x71
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    TO BE USED WITH QTS 4.2.1
     
  3. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    OK,
    ale czegoś nie rozumie. HybridDesk Station 32bity, FW 32bity i mogłem zainstakiwać Kodi 64 bity?
     
  4. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A istnieje Kodi 17 dla qts 4.3?
     
  5. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    U mnie to zadziałało qts 4.3 i myKodi17.1. Tylko nie pamiętam skąd miałem instalkę myKodi.
    Spróbuj zainstalować wersję x86 z linka z pierwszego posta. Albo ze strony:
    QPKG / APKG list for QNAP & Asus
    Tylko chyba nie jest tam dostępna wersja 17.1 tylko 17
     
  6. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Link z pierwszego posta jest tylko dla:
    TO BE USED WITH QTS 4.2.1

    Mi chodzi o wersję dla 4.3.3

    I jeszcze:
    Czym się różni Kodi od MyKodi?
    Czy Kodi jest tylko dla HDStation?
    Nie gryzie się on z Plexem?
     
  7. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 990
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +1 333 / 30 / -5
    Followers:
    21
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Kodi jest tylko dla HD Station i nie gryzie się z Plexem.
    MyKodi to wersja Kodi z dodatkowymi pluginami i wtyczkami, tj. PVR.
    Jeśli chodzi o Kodi dla QTS 4.3 można śmiało zainstalować wersje z index · QNAP Club Repository Pool: pool.qnapclub.pl
    KODI_16.0.2_x86_64_intel_20160329.qpkg
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  8. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A nie ma 17.1 dla DS 4.3.3?

    Pobrałem wersje z:
    upload_2017-5-19_15-11-7.

    I odpaliła ale to chyba ta sama co dla 4.2.3

    Czym się różni v16 z v17?

    Niestety chce zmienić Plexa na Kodi, powodem jest dźwięk jaki wychodzi z Plexa. Nie wiedział bym pewnie o tym gdybym nie odpalił filmu przez DLNA, gdzie dźwięk był o niebo lepszy od tego z Plexa. Odpaliłem film z Kodi i też był dobry chociaż jeszcze mu brakowało.
     
  9. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Czym się różni to nie wiem :)- ładniej wygląda.
    Dla mnie zestaw Kodi do odtwarzania na tv, Plex do oglądania przez www, CouchPotato do pobierania filmów, Sonarr dla seriali jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
    Kodi u mnie działa ok. Plex'a na HD nie uruchamiałem bo nie widzę takiej potrzeby. Z Kodi nie miałem problemów z dźwiękiem
     
  10. _Floyd
    Offline

    _Floyd Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    201
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +12 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A powiedz mi tylko czy działają Ci prawidłowo ściąganie MetaDanych z FilmWeb? Nie masz problemu z obsługą programu?

    Gdy dodałem katalog z dodatkiem by ściągał metaDane z jakieś zagramanicznej strony było ok. Póxniej już nie umiałem usunąć tego katalogu i dodałem ponownie z FilmWeb i się popsuło ale o tym napisałem inny wątek.

    Instaluje to co podałeś i zobaczymy co i jak.

    Jak by co pozwolę sobie zadać Ci pytanie.
     
  11. Damian
    Offline

    Damian Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Styczeń 2016
    Wiadomości:
    35
    Local Time:
    17:16
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ad
    TVS-x71 802.11ad
    Nie używam dodatku FilmWeb, więc się nie wypowiem
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap kodi17