Udzielamy pomocy konfiguracja open vpn problem

Discussion in 'Inne' started by tomeksup, Jun 4, 2019.

Loading...
  1. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    Witajcie


    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.5.0713 build 20180928
    Model serwera: QNAP TS-431

    Mam problem z ustawieniem qvpn. Ustawiam zgodnie z poradnikami z dostępnych stron qnapa.


    W linku zdjęcie aktualnej sytuacji z łączeniem.

    Zdjęcie - 04.06.2019 - tomeksup



    Mam ciągle łączenie i nie łączy.

    Dodam, że jakoś inaczej jest skonfigurowane już połączenie do qnapa bez pośrednictwa programów z qnapa. Nie wiem jak to jest zrobione. Na wejściu do sieci jest urządzenie mikrotik. Czy jest możliwe, że te urządzenie blokuje ruch (nie mam hasła do niego) ?

    Proszę o pomoc. Co uniemożliwia ustanowienie połączenie ? Dlaczego nie mam Qbelt ? Czy to wina wersji firmware ?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie rozumiem z czym się łączysz:
    chcesz zrobić z QNAPa serwer VPN , czy QNAP ma się łączyć do jakiegoś innego VPNa ?

    bo na screenie to ty się łączysz do czegoś ...
     
  3. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    No to źle robię. Chcę żeby użytkownicy łączyli się z qnapem w celu edycji plików. Co robię nie tak ?
     
  4. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Uruchom serwer VPN, otwórz odpowiedni port na routerze, i po problemie ;)
    upload_2019-6-5_6-54-39.
     
  5. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    Tak mam zrobione. Chyba mam problem z ustawieniem połączenia w win 10.
     
  6. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    421
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Obstawiam, że używasz Programu OpenVpn, nie wbudowanego vpnu w windowsa?
     
  7. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    No właśnie używam tego z windowsa. Tego qnapowego też próbowałem. Coś robię źle. Nie wiem co. Nie za bardzo wiem co wpisać w okienka w vpn w win 10.
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  9. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    Możesz podać linka ?
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  11. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    ok, dziękuję za pomoc. Po 19:00 spróbuję.


    Zdjęcie - 05.06.2019 - tomeksup

    Proszę o pomoc.
    --- Połączono posty, Jun 5, 2019, Data oryginalnego postu: Jun 5, 2019 ---
    A może tutaj coś nie gra ?

    Zdjęcie - 05.06.2019 - tomeksup

    Coraz bardzie składniam się do tego , że urządzenie przed qnapem filtruje ruch. Niestety do niego nie mam hasła a nie chcę resetować :-(
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    poproś o przełączenie urządzenia w tryb bridge
     
  13. tomeksup
    Offline

    tomeksup Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 4, 2019
    Messages:
    9
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11g
    TS-100 802.11g
    Co to znaczy?
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    8,181
    Location:
    Wrocław
    Local Time:
    2:36 PM
    Ratings:
    +1,228 / 32 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE

Users found this page by searching for:

  1. qnap as vpn serwer konfiguracja