kursor sie zawiesza

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika lukasz2000, 28 Czerwiec 2010.

Ładowanie...
  1. lukasz2000
    Offline

    lukasz2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    17:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam,
    mam nastepujący problem (troche głupi :) ale zawsze problem) zakupiłem ostatnio ts-119 podlaczylem pod router linksysa na gigabaytowy enthernet i ten komunikuje sie z kompem przy pomocy wi-fi g wszytsko w windows 7. niestety podczas podlaczania, kopiowania danych jak i przegladania samego dysku NAS kursor jak i caly komputer zachowuja sie ocieżale. co najwazniejsze zacina sie na pare sekund kursor i tak co jakis czas. w menedzerze zadan nie widze aby jakis proces znaczaco odstawal przy uzyciu procesora czy pamieci. dodam ze ejstem poczatkujacy wiec moze cos zle skonfigurowalem:) prosze o pomoc
     
  2. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Nie sadze by to byla wina Qnapa. Cos chyba w kompie nie gra.
     
  3. lukasz2000
    Offline

    lukasz2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    17:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    znaczy wina zapewne lezy w intergracji kompa i qnapa. w momencie podlaczenia go do kompa, kopiowania plikow i poruszania sie po folderach dysku kompa sobie cos nie radzi :/ moze cos zle podlaczylem :-(
     
  4. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    18:52
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    A napiszesz cos wiecej jak to podlaczyles?
     
  5. lukasz2000
    Offline

    lukasz2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    17:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    podlaczylem to tak jak bylo napisane w instrukcji szybkiego uruchamiania. zainstalowalem sterownik dla windows i pozniej qnap findera. przy pomocy programu znalazlem nasa i kliknalem "mapowanie dysku". zmapowalem i już. dysk wczesniej sformatowalem na ext4 ale pod ext3 tez mam to samo. zrobilem przekierowanie w routerze na qnapa i na tym kkoniec mojej konfiguracji
     
  6. lukasz2000
    Offline

    lukasz2000 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    17:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    ok problem chyba rozwiązany. ponieważ korzystam z wifi w standardzie g i mam myszkę na wirelless 2,4ghz wiec pasma się pokrywają i stąd podczas normalnego uzywania qnapa nie widac roznicy ale gdy zaczynam przesyl danych i pasmo sie zapycha to myszka staje. takie jest moje wytlumaczenie. tylko kurcze jak mozna to zmienic? :/
     

Poleć tę stronę