Lista kompatybilności UPS'ów z USB ??

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika WRaq, 30 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. WRaq
    Offline

    WRaq Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Zielona Góra
    Local Time:
    13:36
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-509 Pro 10 Mbps
    Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek posiada UPS'a innego niż APC z portem USB który jest widzialny przez QNap'a? Chodzi mi o takich producentów jak: CyberPower, Ever, Fideltronik, Orvaldi ??

    Bardzo proszę o wypowiedziw tej sprawie.
     
  2. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    Chcę kupić kompatybilny z TS-119 zasilacz UPC. Który wybrać?

    Pozdrawiam,
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:36
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  4. moli
    Offline

    moli Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 100 Mbps
    Cześć

    Wszystkich zainteresowanych informuję, iż na własnym QNAPie przetestowałem relatywnie tani (271 zł brutto) model UPSa APC - Back-UPS 350 CS:

    http://www.apc.com/resource/include/tec ... ku=bk350ei

    QNAP bezproblemowo wykrył urządzenie mimo iż nie ma go na oficjalnej liście. Pomimo że wyposażony jest w najmniej pojemny akumulator, to i tak (wg dostarczanych informacji) powinien podtrzymać urządzenie ponad godzinę w przypadku zaniku zasilania.

    aimg684.imageshack.us_img684_3067_upsx.

    pozdrawiam
    Moli
     
  5. maiki
    Offline

    maiki Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Zakupilem sobie TS-109 jako urzadzenie ftp.
    Jade na wakacje i chcialem do niego UPS'a.
    Interesuje mnie w sumie APC bo widze najwiecej dzialajacych urzadzen.
    Czy ktos przetestowal zamykanie, i ponowne wlaczenia urzadzenia poprzez UPS.

    Pozdrawiam i czekam na wiadomosc
    maiki
     
  6. moli
    Offline

    moli Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    14:36
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 100 Mbps
    Dla APC Back UPSa 350 działa zarówno przejście do standby/wybudzenie jak i shutdown.
    Dla potrzeb testu reakcja na zanik napięcia następowała po 1 minucie.

    aimg841.imageshack.us_img841_949_logups.

    W przypadku przejścia do trybu standby nie zauważyłem zmian w sygnalizacji LED na front panelu rządzenia - natomiast urządzenie przestawało być dostępne przez HTTP/SSH. Można je było pingować przez ICMP.
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. fideltronik ups qnap