Lista kompatybilności UPS'ów z USB ??

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika WRaq, 30 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. WRaq
    Offline

    WRaq Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    26
    Miejscowość:
    Zielona Góra
    Local Time:
    02:09
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-509 Pro 10 Mbps
    Czy ktoś z szanownych kolegów i koleżanek posiada UPS'a innego niż APC z portem USB który jest widzialny przez QNap'a? Chodzi mi o takich producentów jak: CyberPower, Ever, Fideltronik, Orvaldi ??

    Bardzo proszę o wypowiedziw tej sprawie.
     
  2. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    Chcę kupić kompatybilny z TS-119 zasilacz UPC. Który wybrać?

    Pozdrawiam,
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    02:09
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  4. moli
    Offline

    moli Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 100 Mbps
    Cześć

    Wszystkich zainteresowanych informuję, iż na własnym QNAPie przetestowałem relatywnie tani (271 zł brutto) model UPSa APC - Back-UPS 350 CS:

    http://www.apc.com/resource/include/tec ... ku=bk350ei

    QNAP bezproblemowo wykrył urządzenie mimo iż nie ma go na oficjalnej liście. Pomimo że wyposażony jest w najmniej pojemny akumulator, to i tak (wg dostarczanych informacji) powinien podtrzymać urządzenie ponad godzinę w przypadku zaniku zasilania.

    aimg684.imageshack.us_img684_3067_upsx.

    pozdrawiam
    Moli
     
  5. maiki
    Offline

    maiki Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Wrzesień 2010
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Zakupilem sobie TS-109 jako urzadzenie ftp.
    Jade na wakacje i chcialem do niego UPS'a.
    Interesuje mnie w sumie APC bo widze najwiecej dzialajacych urzadzen.
    Czy ktos przetestowal zamykanie, i ponowne wlaczenia urzadzenia poprzez UPS.

    Pozdrawiam i czekam na wiadomosc
    maiki
     
  6. moli
    Offline

    moli Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    27
    Miejscowość:
    Poznań
    Local Time:
    03:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 100 Mbps
    Dla APC Back UPSa 350 działa zarówno przejście do standby/wybudzenie jak i shutdown.
    Dla potrzeb testu reakcja na zanik napięcia następowała po 1 minucie.

    aimg841.imageshack.us_img841_949_logups.

    W przypadku przejścia do trybu standby nie zauważyłem zmian w sygnalizacji LED na front panelu rządzenia - natomiast urządzenie przestawało być dostępne przez HTTP/SSH. Można je było pingować przez ICMP.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.