Rozwiązany maskowanie adresu IP wordpress

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika bangro, 18 Styczeń 2019.

Ładowanie...
  1. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam,
    mam wykupioną nazwę domeny na nazwa.pl, na serwerze qnap zainstalowałem phpmyadmin i utworzyłem bazę danych, następnie zainstalowałem wordpress i stworzyłem stronę www. Na portalu nazwa.pl zrobiłem przekierowanie domeny która wykupiłem na adres serwera xx.xx.xx.xx/wordpress
    Po wpisaniu nazwy domeny w przegladarce www.nazwadomeny.pl moja strona otwiera się bez problemu ale zamiast nazwy domeny widać adres serwera czyli xx.xx.xx.xx/wordpress i nie wiem jak zrobić aby adres serwera nie był widoczny po wpisaniu nazwy domeny w przeglądarce, czy muszę zmienić jakieś ustawienia dns-ów na serwerze? czy może na koncie nazwa.pl coś trzeba zmienić? Bardzo proszę o pomoc ponieważ nie mogę samodzielnie rozwiązać problemu

    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 Build 0805
    Model serwera: QNAP TS-451
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 857
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 519 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Musisz zrobić przekierowanie na adres IP typu A.
    Stworzyć rekord SOA typu A i podać adres IP serwera.

    Na QNAP'ie odpalić tą strone jako vhost.
     
  3. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    hej, dzięki za szybką odpowiedź.
    Na nazwa.pl dodałem wpis w ręcznej konfiguracji DNS
    upload_2019-1-18_12-28-34.
    a na qnap ustawiłem vhost w ten sposób
    upload_2019-1-18_12-29-14.
    czy jeszcze coś murze zmienić, czy tak powinno być ok?

    pozdrawiam
    --- Połączono posty, 18 Styczeń 2019, Data oryginalnego postu: 18 Styczeń 2019 ---
    ps. a cała konfiguracja wygląda teraz tak:
    upload_2019-1-18_12-39-17.
     

    Załączone pliki:

  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 630
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 184 / 31 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wypadałoby pozbyć się starych wpisów A ...
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  5. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    wywaliłem stare wpisy ale strona nie działa
    upload_2019-1-18_16-59-56.
    a w konfiguracji dns wygląda to tak
    upload_2019-1-18_17-0-40.
    --- Połączono posty, 18 Styczeń 2019, Data oryginalnego postu: 18 Styczeń 2019 ---
    a ping pokazuje adres serwera
    upload_2019-1-18_17-3-51.
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 857
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 519 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Pamietaj ze DNS'y potrzebuja nawet 48h zeby sie odswiezyc jesli zostana zbuforowane.

    I przegladarke zamknac i otworzyc ponownie zeby sprawdzic wynik.

    Chcesz zobaczyc co ja widze?
    upload_2019-1-18_17-12-43.
     
  7. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    teraz u mnie tez jest tak jak na creenie u ciebie ale jak wejdę przykładowo w jaką zakładkę z menu to znowu widać adres
    upload_2019-1-18_18-8-9.
    upload_2019-1-18_18-8-47.
    a jak przez www.banrotech.pl to mam coś takiego
    upload_2019-1-18_18-9-25.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 857
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 519 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jeśli wchodzisz w zakładke menu i znowu widać tzn. ze masz zle ustawiony adres strony w samym wordpresie. Zmien na domene...
     
  9. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    poprawiłem w ustawieniach jest ok, po wejściu w zakładki wyświetla się domena :). Został jeszcze jeden problem po wpisaniu adresu z www mam coś takiego
    upload_2019-1-18_19-41-56.
     
  10. grzesiu26
    Offline

    grzesiu26 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    22 Grudzień 2011
    Wiadomości:
    25
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE

    Ustaw w Qnapie virtualhost na dwa adresy:
    www.bangrotech.pl
    oraz
    bangrotech.pl
     
  11. bangro
    Offline

    bangro Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    22:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    ustawiłem i dalej to samo :-(
    upload_2019-1-18_19-58-28.
    --- Połączono posty, 19 Styczeń 2019, Data oryginalnego postu: 18 Styczeń 2019 ---
    ok, wszystko już działa jak powinno, dziękuję bardzo za pomoc, temat do zamknięcia