Midnight Commander Optware ipkg

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika dylanhunt, 14 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. dylanhunt
    Offline

    dylanhunt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    16
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam po instalacji na świeżym systemie Optware ipkg próbuje odpalam PuTTY i wpisuje mc i nic nie ma.
    usuwam paczkę i ponownie instaluje i nic nie ma nadal próbuje zainstalować ręcznie mc lub klienta do irca Bx... i pisze unknow mc . co robię nie tak. paczkę włączam proszę o odpowiedz. lub jak inaczej uruchomić ta paczkę prawidłowo.
     
  2. sanczo
    Offline

    sanczo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    3
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Last edited by a moderator: 22 Wrzesień 2013
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    1) zainstaluj Optware
    2) wlacz Optware
    3) zaloguj sie przez PuTTY
    4) wpisz:
    # ipkg install mc



    dokladnie w tej kolejnosci musi byc zrobione
     
  4. ki_caj
    Offline

    ki_caj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2010
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-109/209 10 Mbps
    Witam!
    Szczęśliwie udało mi się przesiąść z Fujitsu Q700 na QNAP'a TS-219 <jupi>
    Pytanko:
    Czy taki obraz Midnight Commander to standard czy da się coś z tym zrobić?
    Gdyby ktos miał wątpliwości, to chodzi mi o te krzaczki i literki zamiast ramki.
    awww.sukurs.org_pic_qnap_mc.
     
  5. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    130
    Local Time:
    00:02
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    ustaw w PuTTY w ustawieniach windows/translation kodowanie utf-8
     
  6. ki_caj
    Offline

    ki_caj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2010
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    01:02
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-109/209 10 Mbps
    Próbowałem tak już wcześniej, ale tylko krzaczki się zmieniały.
    Okazało się, że trzeba też zmienić ustawienia czcionki.
    Najlepiej wygląda na Courier New 12pt
    I w dodatku piękne polskie literki są :D
    awww.sukurs.org_pic_qnap_mcUTF.
    Dzięki za pomoc! <spoko>
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap instalacja mc

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.