MKV bez obrazu

Discussion in 'Network Media Player (NMP)' started by fanzonun, Jan 3, 2011.

Loading...
  1. fanzonun
    Offline

    fanzonun Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    6
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Spotkałem się z tym że mój Qnap przy pliku typu *.MKV odtwarza dźwięk ale obrazu zero. Zdarzyło mi się to przy 2 nowych filmach - czy ktoś już spotkał się z takim problemem ?
     
  2. morfeusz25
    Offline

    morfeusz25 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 22, 2010
    Messages:
    3
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak.... np u mnie incepcja nie działa. W połowie stycznia ma wyjść nowe firmware 1.1.2, może poprawią błędy bo jak na razie to nmp-1000p to jeden wielki bubel.
     
  3. fanzonun
    Offline

    fanzonun Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    6
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dokładnie ten sam film mi nie odpalił, czekam zatem na nowy firmware - dzięki za odpowiedź
     
  4. tomik67
    Offline

    tomik67 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    93
    Local Time:
    10:02 AM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    100 Mbps
    TVS-x71 100 Mbps
    Witajcie.

    Spotkałem się już z tym problemem.
    To jest efekt muxowania filmu programem mkvmerge powyżej wersji 4-tej.
    Wystarczy ściągnąć mkvmerge 3.0.0 lub 3.3.0 i przemuxować film , to trwa naprawdę niedługo.
     
  5. fanzonun
    Offline

    fanzonun Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    6
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem ale przepuściłem przez wersję 3.3.0 a film nadal nie idzie :-( czy trzeba zaznaczać jakieś opcję ?
     
  6. tomik67
    Offline

    tomik67 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    93
    Local Time:
    10:02 AM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    100 Mbps
    TVS-x71 100 Mbps
    Czy powstała nowa kopia filmu w tym samym katalogu co dotychczasowa?.
    Podaj linki z których ściągałeś film,może być felerna wersja. U mnie Incepcja działa bezproblemowo.
     
  7. fanzonun
    Offline

    fanzonun Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    6
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zrobiłem opcję z tworzeniem kopii w tym i w innym katalogu i nadal nic - jest dźwięk, są napisy a obrazu jak nie było tak nie ma.
    Nowa wersja Firmware też niestety nie pomogła, szkoda...
     
  8. tomik67
    Offline

    tomik67 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    93
    Local Time:
    10:02 AM
    Ratings:
    +10 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    100 Mbps
    TVS-x71 100 Mbps
  9. buczek
    Offline

    buczek Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    3
    Local Time:
    9:02 AM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Potwierdzam. Przemuxowanie w starszej wersji MKVmerge (w moim przypadku 3.1.0) rozwiązuje problem w 100%. Ale jest jeszcze jedna kwestia. Jeszcze w pliku MKV dołączone są napisy z formatu .sub/.idx (np. z oryginalnych .sup przy kompresji RipBot'em) to należy je przy muxowaniu usunąć. Jeżeli zostawisz te napisy to muxing starszą wersja nic nie da. Takie napisy muszą być "na zewnątrz" poza plikiem MKV (napisy dołączone z formatu .srt chodzą bez problemu).
    Temat przemaglowałem dokładnie i u mnie to rozwiązuje problem (na firmwarze 1.1.8).