Network Media Player a QNAP

Dyskusja w 'Network Media Player (NMP)' rozpoczęta przez użytkownika izokom, 9 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. izokom
    Offline

    izokom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    21:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam

    Używam NMP Popornhour który pobiera pliki z QNAP
    Mozna na nim zalogować 6 dysków sieciowych, problem jest z następnym
    Czy jest opcja tak ustawic Qnap by nie pytał o hasło przy próbie wejscia na konkretny dysk od strony mediaplayera?

    Lub tak ustawic prawa dostępu by popcorn wchodził na konkretne dyski bez kłopotliwego wstukiwana za kazdym razem "admin/admin" co przy wklepywaniu z pilota jest kłopotliwe.

    Pozdrawiam

    GK
     
  2. klajent
    Offline

    klajent Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Październik 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem na ile to pomoże w twojej sytuacji, ale dla mnie lekiem okazało się ustawienie stałego IP dla wszystkich urządzeń w sieci. Po tym zabiegu i jednokrotnym wpisaniu hasła na kompie mój NMP nie pyta już o hasło dostępu.
     
  3. izokom
    Offline

    izokom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    21:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tak zrobiłem ,ale niewiele pomogło
    Ciekaw, ze na niektóre dyski moge wejsc nie podając hasła, a na pozostałe tak.
    Nie wiem czy to mankament Popcorna, czy w Qnapie cos dla tych dysków jest nie tak.
     
  4. klajent
    Offline

    klajent Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Październik 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    20:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam,

    Pytałem QNAP co zrobić, aby NMP nie pytał o hasło za każdym razem, kiedy zechcę zgrać coś z kompa przez sieć... I oto co odpisali (może ta informacja będzie pomocna):
    You can map the share folder in NMP-1000 as a network drive for a Windows PC, enter username and password for this connection, click "Reconnect after login" option. Then you won't be asked for username and password when using this network drive afterwards.

    Pozdrawiam
     
  5. izokom
    Offline

    izokom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    21:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No i udało się, wystarczyło w panelu zarządzania udziałem sieciowym w zakładce kontrola dostępu zaznaczyć w prawach dostepu dla gościa - pełny dostęp.
    I juz mozna z kazdego miejsca w sieci wchodzic na konkretne napędy bez kłpotliwego stukania " admin/admin"

    Uruchamiał moze ktos na Qnapie Squezzeboxserver?
    Z opisu po angielsku wyglada to dosć skomplikowanie.

    Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam.

    GK
     
  6. izokom
    Offline

    izokom Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    21:03
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Te sposób jest mozliwy dla ilosci do 6 dysków, tyle mozna zamapowac w Popcornie, a przy np dwóch Qnapach 409 jest ich juz 8.
    Ale jest i inny sposób podany wyzej.

    Pzdr

    GK
     

Poleć tę stronę