Rozwiązany Nie działające aplikacje po zmianie routera

Dyskusja w 'Urządzenia mobilne' rozpoczęta przez użytkownika gramek1, 15 Grudzień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Witam.
    Mam problem z aplikacjami na telefon. Po zmianie routera Sagem na Dasan i podłączeniu światłowodu aplikacje na telefonie nie działają. Gdy chcę się połączyć po wifi np. z vmobile wszystko działa lecz gdy próbuję po danych komórkowych pojawia się komunikat że nie można połączyć się z nasem. Wcześniej wszystko działało.
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

    Model Qnapa: TS-251 2G
    Model Dasana: H660GW Router GPON
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zmieniłeś router tak ?
    a czy ustawienia z starego przeniosłeś na nowy ?
    porty przekierowałeś ? pewnie nie
     
  3. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Na starym routerze nie było nic ustawiane-działał od podłączenia do prądu. Portów nie przekierowywałem.
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tzn że miałeś włączone UPNP - poszukaj tego na nowym routerze i włącz
    po czym na QNAPie każ sprawdzić przkeirowane porty
     
  5. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Tak właśnie. Miałem włączone na starym routerze UPNP i na nowym też włączyłem. A jak sprawdzić na Qnap-ie przekierowane porty. Mógłbyś mnie naprowadzić? Dziękuję za pomoc.
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    odkop w QNAPie - myqnapcloud

    upload_2017-12-15_19-22-27.
     
  7. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Zauważyłem że łączność przez internet nie działa choć na App Center mogę pobierać aplikację jak i aktualizować oprogramowanie.
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      79,2 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      486d5dd4f2637f3686cde448f267015f
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a co mówi "Publish Services" ?
     
  9. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Screen shot
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      40,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      f3a36cb25880a6d3fa362fbcc735d466
  10. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    moim zdaniem - UPNP nie działa na tym routerze
    na pewno masz adres publiczny ? podaj pierwsze 3 oktety z wartości WAN (Internet ) adres:

    upload_2017-12-15_20-52-51.
     
  11. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Nie wiem czy to jest ten adres lecz pierwsze 3 cyfry to 172
     
  12. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    no wejdz na router i sprawdz co masz w zakladace status czy jak to sie nazywa ...
     
  13. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Załączam zrzut ekranu
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      19 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      846eee68db2e5cdc4b175747ced2ae45
  14. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    7 056
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 117 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    adresy 172.16.x.x nie są adresami publicznymi, skontaktuj się z dostawcą internetu i powiedz ze potrzebujesz publiczne IP
     
  15. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    09:22
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Pigers. Bardzo dziękuję za trafne sugestie. Miałeś rację nie posiadałem publicznego IP. W tej chwili operator przydzielił mi takie (niestety roszcząc sobie za to opcję, dodatkowe 15zł/mc do rachunku), serwerek działa bez zarzutu. Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.