Rozwiązany Nie działające aplikacje po zmianie routera

Dyskusja w 'Urządzenia mobilne' rozpoczęta przez użytkownika gramek1, 15 Grudzień 2017.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Witam.
    Mam problem z aplikacjami na telefon. Po zmianie routera Sagem na Dasan i podłączeniu światłowodu aplikacje na telefonie nie działają. Gdy chcę się połączyć po wifi np. z vmobile wszystko działa lecz gdy próbuję po danych komórkowych pojawia się komunikat że nie można połączyć się z nasem. Wcześniej wszystko działało.
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

    Model Qnapa: TS-251 2G
    Model Dasana: H660GW Router GPON
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    zmieniłeś router tak ?
    a czy ustawienia z starego przeniosłeś na nowy ?
    porty przekierowałeś ? pewnie nie
     
  3. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Na starym routerze nie było nic ustawiane-działał od podłączenia do prądu. Portów nie przekierowywałem.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tzn że miałeś włączone UPNP - poszukaj tego na nowym routerze i włącz
    po czym na QNAPie każ sprawdzić przkeirowane porty
     
  5. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Tak właśnie. Miałem włączone na starym routerze UPNP i na nowym też włączyłem. A jak sprawdzić na Qnap-ie przekierowane porty. Mógłbyś mnie naprowadzić? Dziękuję za pomoc.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    odkop w QNAPie - myqnapcloud

    upload_2017-12-15_19-22-27.
     
  7. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Zauważyłem że łączność przez internet nie działa choć na App Center mogę pobierać aplikację jak i aktualizować oprogramowanie.
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      79,2 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      486d5dd4f2637f3686cde448f267015f
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a co mówi "Publish Services" ?
     
  9. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Screen shot
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      40,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      f3a36cb25880a6d3fa362fbcc735d466
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    moim zdaniem - UPNP nie działa na tym routerze
    na pewno masz adres publiczny ? podaj pierwsze 3 oktety z wartości WAN (Internet ) adres:

    upload_2017-12-15_20-52-51.
     
  11. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Nie wiem czy to jest ten adres lecz pierwsze 3 cyfry to 172
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    no wejdz na router i sprawdz co masz w zakladace status czy jak to sie nazywa ...
     
  13. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Załączam zrzut ekranu
     

    Załączone pliki:

    • qnap1.
      qnap1.png
      Rozmiar pliku:
      19 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      846eee68db2e5cdc4b175747ced2ae45
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 728
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 081 / 29 / -12
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    adresy 172.16.x.x nie są adresami publicznymi, skontaktuj się z dostawcą internetu i powiedz ze potrzebujesz publiczne IP
     
  15. gramek1
    Offline

    gramek1 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Październik 2017
    Wiadomości:
    11
    Local Time:
    18:32
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Pigers. Bardzo dziękuję za trafne sugestie. Miałeś rację nie posiadałem publicznego IP. W tej chwili operator przydzielił mi takie (niestety roszcząc sobie za to opcję, dodatkowe 15zł/mc do rachunku), serwerek działa bez zarzutu. Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam i proszę o zamknięcie tematu.
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.