Help Niskie prędkości torrent i speedtest

Ster

Entry Technician
Q Associate
May 15, 2014
60
7
8
Radom
ster.wradomiu.pl
QNAP
TS-x64
Ethernet
1 GbE
Cześć, wczoraj zmieniłem neta z 50/5 na 300/20. Od zmiany mam problemy z prędkościami na QNAPie, mianowicie upload jest w miarę ok, ale download dochodzi do max 150 Mbps. Na innych sprzętach jest ok. Qnap podpięty jest do routera dwiema sieciówkami, prędkość to 2x1 Gigabit, spięte w balance-tlb, kable cat. 6. Usunąłem Container Station i robiłem restart. Bardzo proszę Was o pomoc w rozwiązaniu problemu. Na routerze qqs jest wyłączony.

Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0805
Model serwera: QNAP TS-251

Tzn że masz coś skopane z siecią.
Powiedziałeś że QNAP masz wpięty w router. Temat wałkowany od lat. Kup switch gigabitowy i wszystkie urządzenia podepnij pod switch. A switch dopiero do routera.

Tzn że masz coś skopane z siecią.
Powiedziałeś że QNAP masz wpięty w router. Temat wałkowany od lat. Kup switch gigabitowy i wszystkie urządzenia podepnij pod switch. A switch dopiero do routera.

Ok, ale mam pod routerem PC i PS4 po 1Gbit i faktycznie 300 Mbps jest. Jedynie Qnap, który jest podpięty pod dwa porty ma problem. Faktycznie myślisz, że to kwestia routera? Nie pamiętam czy w Qnapie się gdzieś wpisywało wartości WAN...

Co to za router? Kable do Qnapa podmieniałeś na inne? Spróbuj bez balance na jednej sieciówce.

Router to Asus RT N18U. Kabli nie zmieniałem skoro transfer samba jest ok. Spróbowałem na jednej sieciówce, niestety to samo. Jest gdzieś opcja w Qnapie, gdzie wpisuje się wartości up i downloadu?

Ok, ogarnę switch. Powiedz mi jeszcze tylko jak możesz jak ogarnąć te sieciówki? Korzystać tylko z jednej, czy active backup? Innych ustawień na tym routerze nie zrobię.