NMP-1000 vs Rapid

Dyskusja w 'Network Media Player (NMP)' rozpoczęta przez użytkownika kniazio, 14 Grudzień 2009.

Ładowanie...
  1. kniazio
    Offline

    kniazio Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    Nosze sie z zamiarem kupna tego playera
    Jestem obecnie w posiadaniu Qnap ts-101 i jak z opisu wynika nmt-1000 posiada rowniez opcje Download Station wiec tym samym powinien umiec sciagac pliki z Rapida za posrednictwem QRapid+Qget
    Mam w zwiazku z tym pytanie do posiadaczy nmp-1000
    Czy jesli NMP jest w trybie Player a nie NAS to czy w dalszym ciagu pliki sa sciagane czy tez nie
    I dalej :
    W chwili obecnej na TS-101 mam postawiony serwer HTTP
    Czy po zaladowaniu do NMP firmwaru OpenNMP bedzie mozliwosc jednoczesnego ogladania filmow i czy w tym samym czasie serwer HTTP bedzie pracowal no i oczywiscie czy te nieszczesne pliki beda sciagane
    Pozdrawiam
     
  2. kniazio
    Offline

    kniazio Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czy ktos wogole tutaj zaglada??
    Czyzby nie bylo uzytkownikow NMP-1000:))
     
  3. mirasor
    Offline

    mirasor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zaglądają. Przynajmniej ja zaglądam bo jestem nowym posiadaczem tego odtwarzacza i każda wiedza na jego temat bardzo mnie interesuje. Niestety jak na razie w niczym nie mogę pomóc. Pozdrawiam
     
  4. kniazio
    Offline

    kniazio Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dlaczego nie mozesz pomoc
    Po prostu zapusc sciaganie jakichs plikow w rapida nastepnie wejdzw w tryb Player i sprawdz czy pliki nadal sie sciagaja'
    Potem napisz:))
     
  5. mirasor
    Offline

    mirasor Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    13:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak na razie nie mam sprzęciku podłączonego do sieci. Muszę zaopatrzyć się w router wifi adaptery usb, wszystko skonfigurować , ale to dopiero gdzieś po świętach. Na razie Qunapa testuję pod względem wydajności obsługi poszczególnych formatów Video i Audio.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    kniazio...
    co do odtwarzacza NMP-1000 i QRapid'a nie pomoge Ci napewno nic.
    Wkrotce rozpoczynam prace nad paczka rtorrent++ na NMP-1000 - ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Napewno bedzie to niezalezne oprogramowanie pracujace w trakcie np. ogladania filmow. Ale jak sie to bedzie mialo z wydajnoscia urzadzenia to nie wiem. Ponadto rtorrent++ wymaga serwera WWW, wiec napewno w mojej paczce bedzie Lighttpd + PHP + OpenSSL wiec pewnie bedzie mozna to wykorzystac tez i w innym celu.

    Natomiast napewno w przyszlym roku uzytkownikow NMP-1000 bedzie czekala mila niespodzianka. Nastepny firmware ktory ma pojawic sie na swieta wniesie wiele poprawek, ale kolejny po nim moze byc naprawde rewolucyjny. Otoz QNAP dostal ode mnie male wytyczne co do katalogowania filmow znajdujacych sie na dysku lub sieci + zmiana wyglada Apple Trailers:
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/apple_trailers__view_mode_2.jpg
    To byla oczywiscie propozycja ... Jednak sposob wyswietlania zindeksowanych filmow moze byc naprawde niezly... Czekamy :)
     
  7. kniazio
    Offline

    kniazio Zarejestrowany Noobie

    Dołączył:
    2 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Local Time:
    14:48
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A czy na dzien dzisiejszy jest mozliwosc sciaganie plikow z rapida poprzez Qrapid i Qget??
     

Poleć tę stronę