Odtwarzacz multimedialny

Dyskusja w 'Hydepark i związane z forum' rozpoczęta przez użytkownika jaroslawk, 1 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Witam,
    Przymierzam się do zakupu jakiegoś odtwarzacza multimedialnego.
    Czy możecie mi coś ciekawego polecić ?
    Transmisja danych WIFI.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Pamiętaj że po WiFi możesz mieć problemy z formatami HD.
    Ja także polecam Popcorn'a albo czekanie na nowego QNAPa.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    jeżeli jest to wifi o standarcie N to dużych problemów nie będzie... Spokojnie powinno odtworzyć format.
     
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Widziałem na forum informację o odtwarzaczach Qnap’a. Czy wiadomo kiedy maja się pojawić. Może mi ktoś powiedzieć na co mam zwrócić uwagę przy zakupie takiego sprzętu.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    802.11g <> 802.11g niskiej klasy (TP-Link, itp.) - odpada na ogladanie filmow HD 1080p h264 - ledwo pociagnie 720p
    802.11g <> 802.11g srednia-niska klasa (D-Link) - ledwo ledwo pociagnie 1080p h264 - jelsi nie bedzie zaklocen
    802.11g <> 802.11g srednia klasa (Linksys<>Linksys) - pociagnie 1080p h264 bo mozesz uzyskac transfer nawet 3mb/s - pod warunkiem ze eter bedzie czysty, bedzie wolne pasmo dla klienta i urzadzenia beda albo blisko siebie lub z dobrymi antenami
    802.11g <> 802.11g wysoka klasa (Cisco, itp...) - j/w tylko troszke lepiej - radia sa troszke mocniejsze

    w przypadku 802.11n musisz miec pewnosc ze wszyscy klienci beda korzystali z tego samego standardu

    jesli mowa o ogladniu blu-ray czy hddvd po wifi - to zapomnij
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  8. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Dosyć fajny bajer z tym podświetlaniem monitora. Czy to działa z dowolnym playerem ?
     
  9. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    mi takie coś przydałoby się do telewizora LG :)
    słyszałem(w reklamie TV) że są takie razem wbudowane no ale nie będe kupywał nowego telewizora LCD po roku.
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nieee
    to Philips to opatentowal

    to nie tylko dziala z playerem... ale takze z grami komputerowymi - nawet z pulpitem :D
    w zaleznosci jak skonfigurujesz

    tylko ze narazie mi nie dziala :-(
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    [youtube]l2wZvueut3Y[/youtube]
     
  12. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    13:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    a to łatwo takie coś zrobić (oczywiście z działającym tutkiem)? czy jednak dużo zabawy jest nad tym ?
    bo jeśli chodz o elektronike to nie mam zielonego pojęcia :)
     
  13. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
  14. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ten AtmoLight tez jest sterowany tylko z PC
    a ponadto na tych ATMELach wcale nie dziala to lepiej
    dzis przyszly mi LEDy z firmy EPILED... niesamowicie to swieci :)
     
  15. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witajcie,
    Wiadomo juz kiedy bedzie premiera i cena tego cuda? I chyba rowniez jedno z wazniejszych pytan: Jak bedzie wygladala kwestia obslugi napisow?
    Kurde nie wiem, czy czekac czy tez kupowac Popcorna. Macie troche wiecej informacji? Podzielcie sie;)
    Pozdrawiam
     
  16. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    napisy beda wspierane z plikow srt,aas,ssa,txt,sub
    formaty takie jak MicroDVD maja byc zaimplementowane... (mowa np. o czcionce pochyłej - kursywa: {y:i})
    narazie producent w harmonogram wprowadzil zmiane koloru czcionki - bo brak

    kiedy bedzie urzadzenie? chyba wkrotce... pracuja juz nad instrukcja
    cena? nieznana...
     
  17. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Juz pojawila sie przedsprzedaz na QNAP NMP-1000. Premiera pod koniec marca. Oto link:
    http://www.digitalera.co.uk/products/QN ... 8-119.html

    Szkoda tylko, ze cena w dalszym ciagu nieznana, chociaz podczas poszukiwan w googlu pojawila sie gdzies notka o cenie 300-400 euro w opcji bez dysku. Silas masz juz jakies nowe wiesci na temat tego odtwarzacza?
     
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 033
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +1 340 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Niestety nadal nie mam zadnych informacji konkretnych na temat tego urzadzenia... ale postaram sie dowiedziec czegos wiecej. Pozdrawiam :)
     
  19. rybka
    Offline

    rybka Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    14:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. forum odtwarzacze nultimedialne