Odtwarzacz multimedialny

Dyskusja w 'Hydepark i związane z forum' rozpoczęta przez użytkownika jaroslawk, 1 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Witam,
    Przymierzam się do zakupu jakiegoś odtwarzacza multimedialnego.
    Czy możecie mi coś ciekawego polecić ?
    Transmisja danych WIFI.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:28
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    1
    Pamiętaj że po WiFi możesz mieć problemy z formatami HD.
    Ja także polecam Popcorn'a albo czekanie na nowego QNAPa.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:28
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    jeżeli jest to wifi o standarcie N to dużych problemów nie będzie... Spokojnie powinno odtworzyć format.
     
  5. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Widziałem na forum informację o odtwarzaczach Qnap’a. Czy wiadomo kiedy maja się pojawić. Może mi ktoś powiedzieć na co mam zwrócić uwagę przy zakupie takiego sprzętu.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    802.11g <> 802.11g niskiej klasy (TP-Link, itp.) - odpada na ogladanie filmow HD 1080p h264 - ledwo pociagnie 720p
    802.11g <> 802.11g srednia-niska klasa (D-Link) - ledwo ledwo pociagnie 1080p h264 - jelsi nie bedzie zaklocen
    802.11g <> 802.11g srednia klasa (Linksys<>Linksys) - pociagnie 1080p h264 bo mozesz uzyskac transfer nawet 3mb/s - pod warunkiem ze eter bedzie czysty, bedzie wolne pasmo dla klienta i urzadzenia beda albo blisko siebie lub z dobrymi antenami
    802.11g <> 802.11g wysoka klasa (Cisco, itp...) - j/w tylko troszke lepiej - radia sa troszke mocniejsze

    w przypadku 802.11n musisz miec pewnosc ze wszyscy klienci beda korzystali z tego samego standardu

    jesli mowa o ogladniu blu-ray czy hddvd po wifi - to zapomnij
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  8. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Dosyć fajny bajer z tym podświetlaniem monitora. Czy to działa z dowolnym playerem ?
     
  9. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:28
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    mi takie coś przydałoby się do telewizora LG :)
    słyszałem(w reklamie TV) że są takie razem wbudowane no ale nie będe kupywał nowego telewizora LCD po roku.
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    nieee
    to Philips to opatentowal

    to nie tylko dziala z playerem... ale takze z grami komputerowymi - nawet z pulpitem :D
    w zaleznosci jak skonfigurujesz

    tylko ze narazie mi nie dziala :-(
     
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    [youtube]l2wZvueut3Y[/youtube]
     
  12. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    11:28
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    a to łatwo takie coś zrobić (oczywiście z działającym tutkiem)? czy jednak dużo zabawy jest nad tym ?
    bo jeśli chodz o elektronike to nie mam zielonego pojęcia :)
     
  13. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
  14. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    ten AtmoLight tez jest sterowany tylko z PC
    a ponadto na tych ATMELach wcale nie dziala to lepiej
    dzis przyszly mi LEDy z firmy EPILED... niesamowicie to swieci :)
     
  15. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witajcie,
    Wiadomo juz kiedy bedzie premiera i cena tego cuda? I chyba rowniez jedno z wazniejszych pytan: Jak bedzie wygladala kwestia obslugi napisow?
    Kurde nie wiem, czy czekac czy tez kupowac Popcorna. Macie troche wiecej informacji? Podzielcie sie;)
    Pozdrawiam
     
  16. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    napisy beda wspierane z plikow srt,aas,ssa,txt,sub
    formaty takie jak MicroDVD maja byc zaimplementowane... (mowa np. o czcionce pochyłej - kursywa: {y:i})
    narazie producent w harmonogram wprowadzil zmiane koloru czcionki - bo brak

    kiedy bedzie urzadzenie? chyba wkrotce... pracuja juz nad instrukcja
    cena? nieznana...
     
  17. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Juz pojawila sie przedsprzedaz na QNAP NMP-1000. Premiera pod koniec marca. Oto link:
    http://www.digitalera.co.uk/products/QN ... 8-119.html

    Szkoda tylko, ze cena w dalszym ciagu nieznana, chociaz podczas poszukiwan w googlu pojawila sie gdzies notka o cenie 300-400 euro w opcji bez dysku. Silas masz juz jakies nowe wiesci na temat tego odtwarzacza?
     
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 372
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +1 422 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Niestety nadal nie mam zadnych informacji konkretnych na temat tego urzadzenia... ale postaram sie dowiedziec czegos wiecej. Pozdrawiam :)
     
  19. rybka
    Offline

    rybka Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Kwiecień 2009
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    12:28
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.