Opóźnione napisy

Dyskusja w 'Network Media Player (NMP)' rozpoczęta przez użytkownika junczo, 17 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. junczo
    Offline

    junczo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    07:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    Czy w nmp 1000 można edytować napisy.
    Mam probem.
    Film odtwarzany na kompie za pomoca bestplayera odtwarza napisy prawidłowo. Za to ten sam film odtwarzany na nmp-1000 wyswietla napisy z opóźnieniem.
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 016
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    07:18
    Oceny:
    +1 337 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    jaki to format napisow?
    w ustawieniach nmp mozesz ustawic cos takiego jka ilosc klatek filmu
    wklej kawalek napisow
     
  3. junczo
    Offline

    junczo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    07:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za pomoc
    Zmieniłem ilość klatek i wszystko działa
     
  4. kamil184
    Offline

    kamil184 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    06:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    wkleić kawałek napisów? Jak? :)
     
  5. klajent
    Offline

    klajent Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Październik 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    06:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Tym sposobem nie trzeba zmieniać ilości klatek w NMP:

    Otwórz teksty w programie Subtitle Workshop, jeżeli nie będą odtwarzane jako zsynchronizowane z filmem, to ściągnij plik napisów za pomocą programu Napi-projekt. Te napisy w txt powinny być już zsynchronizowane z filmem. O dziwo u mnie nawet zsynchronizowane napisy txt tym sposobem nie wyświetlały się poprawnie, więc otwierałem je Subtitle Workshop-em i zapisywałem jako .str (Subrip). I teraz nie mam już kłopotu z napisami...

    Pozdrawiam
     
  6. kamil184
    Offline

    kamil184 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    06:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    zmieniłem format napisów na taki jak pisałeś czyli srt ale mój qnap nie widzi nich co mam zrobić ?? POMOCY :D
     
  7. Klaciak
    Online

    Klaciak Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja miałem wczoraj ten sam problem, ale skorzystałem z formatu ssa i wszystko zaczęło działać. Zweryfikuj, czy wartość FPS zarówno dla filmu jak i napisów jest taka sama.
     
  8. klajent
    Offline

    klajent Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Październik 2009
    Wiadomości:
    14
    Local Time:
    06:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie wiem co poradzić na to, że NMP nie widzi napisów srt... sprawdź tylko, czy napisy mają taką samą nazwę jak film (wtedy ładowane sa automatycznie), jeśli nie to musisz je załadować ręcznie...
    Co do synchronizacji klatek filmu i napisów, Napiprojekt robi to automatycznie, tak samo jak Subtitle Workshop.
     
  9. kamil184
    Offline

    kamil184 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    06:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    już wszystko ok czyta napisy str i ssa chodzą idealnie wielkie dzięki
     

Poleć tę stronę