Opcja odczytu zaszyfrowanych danych w Qnapie dla dysku zewnetrznego

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika PeterMac, 6 Lipiec 2018.

Ładowanie...
  1. PeterMac
    Offline

    PeterMac Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Nie logiczna sprawa, dysk ktory byl utworzyony i zaszyfrowany wczesniej w Qnap nie jest mozliwy do odczytu podczas podlaczeniu go pod USB 3.0
    Nie ma mozliwości go odblokowania haslem. Takze moją sugestią jest aby to zostalo dodane.
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pisać na helpdesk.qnap.com
    tutaj są tylko marzenia userów ;)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. PeterMac
    Offline

    PeterMac Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Ticket wyslany do helpdeska, tylko nigdy nie wiem czy lepiej pisać do PL czy jednak na English bo tam moze lepiej sie starają ze wsparciem :) hmm.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    po PL :)
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. PeterMac
    Offline

    PeterMac Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    Napisalem do helpdeska i dostalem wlasnie odpowiedz zeby zainstalować Qnap Diagnostic Toola i podeslać im logi :lol:
    No bez zartów, do czego im kurfa logi skoro pisze jasno i wyraznie ze po prostu dla dysków zewnetrznych brakuje w QTS opcji odblokowania (podania hasla) dla dysków ktore wczesniej zostaly zaszyfrowane w serwerze.
    Logi to chyba tak biorą juz do wszystkiego niezaleznie do czego dotyczy problem i sprawa - masakra jakaś.
     
    • Piwo Piwo x 1
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 937
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to podeslij - przecież to nie boli a deweloperom bedzie łatwiej
     
  7. PeterMac
    Offline

    PeterMac Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    13 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    59
    Local Time:
    01:49
    Oceny:
    +4 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x31
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x31 1 GbE
    racja, juz sie dogadałem mają mi pomóc przez zdalne polaczenie przez TeamViewera bo jednak jest to mozliwe odpisali, trzeba z poziomu SSH uruchomić RAID, odtworzyć lvm i odszyfrować dyski. Na piątek jestem umówiony na zdalną sesję, zobaczymy co wykombiunją :)
    --- Połączono posty, 13 Lipiec 2018, Data oryginalnego postu: 9 Lipiec 2018 ---
    Tak mi pomogli ze rozwalili cały system i teraz musze stawiać system na nowo, prosiłem zeby poprawili to co nabroili to kazą czekać do środy, support na poziome. NIGDY WIĘCEJ!!!

    Przy partycji systemowej, jest błąd, partycja z dysku zewentrznego co jakos pomieszali ze byla widoczna w systemie tez ma błąd, partycja z danymi dysk zaszyfrowany nie idzie podmontować bo ciągle szuka partycji jakby krecą sie te kwadraciki.
     
    • Piwo Piwo x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.