Rozwiązany Optware installation failed

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika badziewiak, 15 Grudzień 2016.

Ładowanie...
Tagi:
  1. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    656
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +142 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    Witam
    Próbowałem zainstalować Optware, nie pierwszy raz w życiu z resztą, ale mam mały problemik:
    Kod (Text):
    1. Optware 0.99.163 installation failed. Cannot download http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/ts509/cross/unstable/.
    Spróbowałem ponownie i:
    Kod (Text):
    1. Optware 0.99.163 installation failed. /share/CACHEDEV1_DATA/optware existed. Please remove it first.
    Wpisałem więc w konsoli:
    Kod (Text):
    1. rm /share/CACHEDEV1_DATA/optware
    ale zwróciło:
    Kod (Text):
    1. rm: cannot remove `/share/CACHEDEV1_DATA/optware': No such file or directory
    i nadal nie mogę zainstalować.
    Jakieś pomysły?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    niech FileStation będzie Twoim przyjacielem :)
     
  3. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    656
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +142 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    w00t
    --- Połączono posty, 15 Grudzień 2016, Data oryginalnego postu: 15 Grudzień 2016 ---
    Oczywiście, rmdir służy do kasowania katalogów. Ale i tak nie widać go:
    Kod (Text):
    1. [~] # rmdir -p /share/CACHEDEV1_DATA/optware
    2. rmdir: `/share/CACHEDEV1_DATA/optware': No such file or directory
    Listowanie przez ls wykazuje, że nie ma folderu.
     
  4. henry658
    Offline

    henry658 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam
    mam identyczny problem, w FileStation nie ma takiego folderu
    proszę o pomoc
     
  5. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  6. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    656
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +142 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    Tak, mam. Domyślam się że trza to wywalić?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    5 467
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 007 / 28 / -12
    Followers:
    2
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  8. henry658
    Offline

    henry658 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  9. badziewiak
    Offline

    badziewiak Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    656
    Miejscowość:
    Gliwice
    Local Time:
    12:36
    Oceny:
    +142 / 9 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-871
    Synology:
    nędza
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-871 1 GbE
    Zainstalowałem Qnapware. Zupełnie wystarczy do zainstalowania dodatkowych programów, na przykład mc, htop i innych.
     
  10. grzenio
    Offline

    grzenio Staff Administrator

    Dołączył:
    6 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    718
    Miejscowość:
    Borkowo
    Local Time:
    10:36
    Oceny:
    +43 / 0 / -0
    Followers:
    4
    QNAP:
    TVS-x82
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x82 802.11ac
    Kod (Text):
    1.  
    2. host ipkg.nslu2-linux.org 8.8.8.8
    3. Using domain server:
    4. Name: 8.8.8.8
    5. Address: 8.8.8.8#53
    6. Aliases:
    7.  
    8. Host ipkg.nslu2-linux.org not found: 3(NXDOMAIN)
    Tak więc kuku, nie zainstalujesz (adres strony - domena nie istnieje), natomiast ja u siebie używam Entware-ng
     

Poleć tę stronę