Optware IPKG NIE instaluje sie na TS-119

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika sdsi, 18 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    witam,

    mam ts-119; firmware: TS-119_3.1.2_Build1014

    instaluje Optware_0.99.163_arm-x19

    instalacja dochodzi do 75% - po chwili nastepuje komunikat o niepowodzeniu.

    przeczytalem: http://wiki.qnap.com/wiki/Install_Optware_IPKG; skasowalem co trzeba w /share - ponawiam instalacje; to samo.

    ts-119 widzi internet.

    prosze o pomoc jak sobie z tym poradzic,

    dziekuj i pozdrawiam,
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 032
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +1 339 / 30 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    a patrzyles w logi QNAP'a.. tam pisze dokladnie czemu nie powodzenie
    upewnij sie tez, ze masz dobrze wpisane DNS'y - bardzo wazne
     
  3. sdsi
    Offline

    sdsi Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Maj 2009
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    02:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    qnap widzial internet. ale wpisalem mu te DNSy i zadzialalo. tak wiec - po problemie.
     
  4. yasiek
    Offline

    yasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Luty 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE
  5. yasiek
    Offline

    yasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Luty 2010
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    01:50
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-119/219
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-119/219 1 GbE

Poleć tę stronę